изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:50 EEST
АГЕНЦИЯ ФОКУС ПРЕДСТАВА ДНЕШНИЯ БРОЙ НА НДТ    
НовиниДобрич. „Площад в Кюстендил ще носи името на ген. Иван Колев”, съобщава заглавието от челото на вестник „Нова добруджанска трибуна”. Ще бъде възстановено името на площада, което е носил и преди. Това вчера е съобщила кметът на Добрич Детелина Николова. Предложението е било на Сдружението с нестопанска цел „Изграждане на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г.”.

Родолюбивата идея за именуване в чест на генерала ще бъде предложена и в други български градове. „Шабла не иска да е в Национален парк „Българско Черноморие”, съобщава изданието. Общинският съвет на морския град е излязъл с декларация до ексминистъра Нона Караджова по повод върната от МОСВ екологична оценка на Общия устройствен план на община Шабла. В документа местният парламент изразява категорично своето несъгласие за включване на морската община в границите на Националния парк. „Разработват идеи за 80 милиона лева”. Одобрен е проект на Община град Добрич по Програма „Регионално развитие” „Бъдеще за Добрич”. Така е осигурено безвъзмездно финансиране в размер на 549 960 лв. Осигурените средства ще бъдат използвани от общината за разработване на проекти за следващия програмен период – 2014-2020 г. „Жена и 8-годишното й дете загинаха от задушаване в дома си”, съобщава изданието. Те са се задушили в дома си, който се намира по бул. „25 септември” в Добрич. Задушаването е една от версиите, по която работят следователите. Инцидентът е станал в ранния следобед на неделния ден. Сигналът е бил подаден на тел. 112.
 


Сходни връзки

АГЕНЦИЯ ФОКУС ПРЕДСТАВА ДНЕШНИЯ БРОЙ НА НДТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди