изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:43 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСДВР. Служители от Трето районно управление задържаха софиянка за домова кражба. На 30 януари 40-годишна столичанка съобщила в полицията, че прибирайки се от работа предния ден заварила жилището си с разбита входна врата и от апартамента липсват телевизор, лаптоп и колекция сребърни монети.

В хода на работата е задържана Д.Д./27 г./ от София, с регистрации за притежание на наркотици и осъждана за кражби. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на Д.Д. е повдигнато обвинение по чл.195 от НК и й е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Двама автоджамбази са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. През декември миналата година столични полицаи задържали Д.Т./27 г./ и Ц.М./19 г./ при поредния им опит да крадат части от лек автомобил в кв.”Надежда”. Полицаите изяснили, че двамата са специализирани в кражбите на по-стари возила и части от тях. Оказало се, че на 12 декември те противозаконно са отнели ”Опел Кадет” и с него тръгнали на обиколка из паркингите между блоковете в „Надежда”. Успели да разбият „Ауди 80”, от което отмъкнали касетофона и акумулатора, но когато се отправили към съседния автомобил, били задържани от патрул на местното РУП. При разследването е изяснено, че предишния ден двамата са откраднали „Фолксваген Голф”, който успели да разглобят на части и да ги укрият, приготвени за пласиране. Справка в полицейските регистри показала, че Д.Т. е осъждан за кражба и е излежал 7-годишна присъда за убийство. Съучастникът му Ц.М. също вече е осъждан - за кражба на вещи и части от МПС и противозаконно отнемане на МПС. След съвместните действия на служители от Второ и Трето районни управления и колегите им от СДВР –сектор ”Престъпления, свързани с МПС” двамата вече са с постоянна мярка „задържане под стража”.

Софийска градска прокуратура наложи 72-часови мерки на двама мъже за извършване на незаконна банкова дейност. Двамата столичани - Г.Г./43 г./ и К.Я./44 г./ - съдружници във финансова къща, привличали влогове от различни лица в левове и валута през периода от 2000 до 2012 година. Общо 57 човека били привлечени като вложители, като очаквали лихви в размер 1-3 % месечно. През 12-годишния период съдружниците от време на време изплащали част от договорените лихви. В хода на разследването е изяснено, че с дейността си двамата са нанесли вреди на 57-мината общо за 2 310 914 лева. По случая е образувано досъдебно производство по чл.252 от НК и след доклад на материалите пред Софийска градска прокуратура на Г.Г. и К.Я. са наложени мерки „задържане под стража” за срок от 72 часа. Работа по случая продължава.

Двама криминално проявени мъже са задържани в Седмо районно управление за кражба на горива от автомобили. На 16 януари при полицейска операция в кв. „Младост” били задържани Г.М./25 г./ и К.К./19 г./ от София. При проверката е установено, че двамата обикалят паркирани в квартала коли, пробиват резервоарите им и източват горивото от тях. Така на 16 януари в ж.к.”Младост-2” пробили резервоара на „Рено Клио” и източили около 30 литра бензин. По същия начин от ”Форд фокус” откраднали 40 литра дизелово гориво. Двамата били отведени в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Оказало се, че К.К. има в досието си регистрация за наркотици. Справката показала по-голям криминален опит на съучастника му Г.М.- наркотици, обсебване, упражняване на таксиметрова дейност без съответните разрешителни, присъда за кражба. По случая било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 от НК. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на 4 февруари на Г.М. е повдигнато обвинение и е наложена мярка за неотклонение ”задържане под стража” за срок от 72 часа.

Хасково. Задържан е посредник в телефонна измама. Вчера по обяд криминалисти от РУП-Свиленград разбрали за случката от 88-годишен жител на града, повярвал на измамници. Възрастният човек трябвало да осигури 6 600 лева «разходи» по познатата схема – пътен инцидент, при който синът му уж е ударил човек. Дядото тръгнал да изтегли спестяванията си от банката, но по пътя се усетил, че е чувал за ограбени хора и свърнал към полицейското управление. Полицаите бързо предприели издирване. Към 15 часа на адреса на стареца пристигнал куриерът за парите. 51-годишният от ардинското с. Бял извор е задържан в момента на получаването им. Той споделил, че бил нает по обява. В хода на процесуалните действия е изяснено, че задържаният е съпричастен и към друга измама отпреди дни в Свиленград, когато 79-годишна жена броила на мошениците 1 000 лева по същата схема. К.Е. е задържан до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Кърджали. Криминалисти от РУП-Момчилград разкриха кражба на 15 000 лв. и златна монета от частен дом в село Ауста. Сигналът е подаден вчера в полицейското управление и при разследването е установен извършителят – Е.М./22 г./, роднина на потърпевшата. След като отмъкнал солидната сума, той се прибрал в Бургас, където е студент. При претърсване в жилището, където живее, по-голяма част от парите са открити и иззети. В полицейското управление в Момчилград е задържан и Е.Ю./23 г./ за съпричастност към престъплението. Образувано е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават.

Стара Загора. Петима младежи от професионална гимназия „Любор Байер” в областния град върнаха намерените от тях 1 646 лв. На 1 февруари, докато се разхождали край училището, 15-годишните момчетата намерили пачка, изтървана на служебен паркинг. Съобщили за това на класните си ръководители и след часовете занесли парите в Първо РУП – Стара Загора, където вече имало сигнал, че са изгубени. По този повод директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев е изпратил писмо до директора на гимназията, в което го поздравява за доблестта и морала на възпитаниците му.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди