изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:42 EEST
Масов бой в Правец на ученици от 4 училища    
НовиниМасов бой между ученици от Правец, Етрополе и Ботевград е станал вчера сутринта в двора на езиковата гимназия в Правец, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София. До момента по случая са разпитани 24 младежи, а двама са леко пострадали.

Вчера около 10 часа на тел. 112 се получил сигнал от ръководството на езиковата гимназия за възникнал скандал и сбиване между голяма група ученици.
На място са изпратени служители на Охранителна и Криминална полиция и инспектор от Детска педагогическа стая, които установили, че са се сбили възпитаници от езиковата гимназия в Правец, професионалната гимназия по техника и мениджмънт в Ботевград, професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и ученици от Етрополе.

В районното управление за разпит са отведени 20 непълнолетни и четирима пълнолетни младежи. Те обяснили, че до масовия бой се стигнало след скандал по време на парти в дома на момиче от Етрополе на 1 февруари. На купона присъствали нейни съученици - деветокласници в езиковата гимназия в Правец, двама от които се сдърпали с двама местни. 15 минути по-късно учениците били нападнати от 15 непознати. Боят обаче бил предотвратен от майката на деветокласничката, която извикала полиция.

Ден по-късно учениците от езиковата гимназия се уговорили в социалната мрежа да се съберат на 4 февруари пред училището си, за да се саморазправят с нападателите от Етрополе. По същия начин се организирали и техните опоненти. Така вчера двете враждуващи групи се събрали в двора на училището в Правец. При сбиването са пострадали двама абитуриенти от езиковата гимназия. Те са с леки телесни повреди.

Всички участници в боя са разпитани, предадени са на родителите им и са съставени предупредителни протоколи. За случая е уведомен районен прокурор от Ботевград, а криминалистите в града продължават работа по пълното изясняване на случая и установяване на всички, участвали в инцидента.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Масов бой в Правец на ученици от 4 училища | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди