изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:36 EEST
18-годишен балчиклия е подсъдим за кражба на резачки на дърва    
Ред и сигурностРайонен съд – Балчик, ще разгледа на 08.02.2013 г. наказателно дело срещу 18-годишния М. В. Анг. от гр. Балчик. Районна прокуратура – Балчик, иска той да бъде признат за виновен в това, че на неустановена дата през месец ноември 2011 г. в гр. Балчик, като непълнолетен, но след като е разбирал

свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си, след предварителен сговор с друго непълнолетно лице и с 21-годишен тогава младеж, противозаконно е отнел две моторни резачки за рязане на дърва, всичко на обща стойност 1848 лв. от владението на гражданин на гр. Балчик с намерение да ги присвои. Държавното обвинение уточнява, че случаят е немаловажен и до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, откраднатите вещи са върнати на собственика.

Районна прокуратура – гр. Балчик, предлага М. Анг. да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи административно наказание. Прокурорът аргументира предложението си с обстоятелствата, че младежът не е осъждан, нито е освобождаван от наказателна отговорност, а причинените с деянието щети са възстановени. Той е признал вината си в досъдебното производство и е направил пълни самопризнания.

Разследването е установило, че М. Анг. и другите двама извършители на кражбата са приятели. М. Анг. знаел, че пострадалият има машини за рязане на дърва и къде живее, и решил да ги открадне. На неустановена дата в края на месец ноември 2011 г. той се видял с приятелите си и тримата взели решение да отидат до къщата на пострадалия и да откраднат резачките. Подсъдимият взел от дома си чанта и по тъмно отишли в чуждата къща. През оградата влезли в двора й и отишли до постройката, където М. Анг. знаел, че се намират машините. Вратата била отключена, а те се намирали на пода до нея. Поставили ги в чантата, а на другия ден ги продали на гражданин на Балчик. След разкриване на кражбата той ги е предал на полицията.

 


Сходни връзки

18-годишен балчиклия е подсъдим за кражба на резачки на дърва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди