изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:46 EEST
ТОКОВ УДАР: ДВОЙНИ СМЕТКИ ЗА ТОК СЛЕД НОВА ГОДИНА    
НовиниНовата година за множество добричлии стартира с поредния токов удар - оказва се, че много хора имат двойни суми за плащане в първия месец на годината, спрямо средното, което плащат за потребена електроенергия за месец. Монополистът - електроразпределителното дружество така и не дава разумни обяснения на клиентите си, жалваха се наши читатели.

 Много от тях дори споделиха, че в отчетния период за по седмица не са били по домовете си, защото по празниците са пътували извън града. Тъй като няма ефективен контрол върху монополните дружества, а страната ни е далеч от пазарна икономика в енергийния сектор, при която всеки би могъл да предпочете доставчик, то монополното дружество поставя на колене абонатите си, защото тези, които не платят сметките си биват прекъснати. Някои от читателите ни дори споделиха, че проследявайки периодите на отчитане по касовите си бележки, забелязали, че според "Енерго-про" годината излиза 13 месеца, вместо календарните 12. НДТ

 


Сходни връзки

ТОКОВ УДАР: ДВОЙНИ СМЕТКИ ЗА ТОК СЛЕД НОВА ГОДИНА | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТОКОВ УДАР: ДВОЙНИ СМЕТКИ ЗА ТОК СЛЕД НОВА ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2013-02-10 @ 10:31 EET
Кое наложи смяна на електромерите  без знанието на абонатите и без тяхното присъствие при отчитане на показанията на старите и на новопоставените? ЗАЩО ОТЧИТАНЕТО ПО НОЩНАТА ТАРИФА НЕ ЗАПОЧВА В 22 И НЕ ПРОДЪЛЖАВА ДО 6 ЧАСА СУТРИНТА?  Енерго-про да отговори официално чрез медиите в Добрич, а журналистите да настояват за това.
ТОКОВ УДАР: ДВОЙНИ СМЕТКИ ЗА ТОК СЛЕД НОВА ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2013-02-11 @ 18:19 EET
За необитаемо от години жилище от Енерго-про бяха фактурирали около 26 лв. ток. прогнозно.След като се свързахме с тях и след повторно засичане от двете страни на ел.консумацията, си решихме проблема-фактурата бе анулирана.Но представете си,ако абонатът живее в друга страна  и му начислят прогнозна консумация,то при връщането си в страната,сигурно ще бъде прекъснато ел.захранването поради неплащане .Мисля,че в цената на използваната ел.енергия е включена стойността на труда за засичане на електромерите,така че нека Енерго-про да си свършат работата докрай.
ТОКОВ УДАР: ДВОЙНИ СМЕТКИ ЗА ТОК СЛЕД НОВА ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2013-02-11 @ 18:38 EET
Не бъдете наивни - тяхната работа е високи заплати на шефовете, големи печалби за акционерите в чужбина /може и наши да са купили акции с поставени лица/ , унищожаване на българската енергетика и чаооо. Чиста проба колонизация по европейски... А трябват пари и за избори.
ТОКОВ УДАР: ДВОЙНИ СМЕТКИ ЗА ТОК СЛЕД НОВА ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2013-02-12 @ 09:21 EET

Все пак българинът има възможност да избере - да си плати сметката за ток или сметката за вода


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди