изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:39 EEST
ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: Изгориха чучело на Делян Добрев    
Общество

Стотици столичани, представители на граждански, на пенсионерски организации, членове и симпатизанти на ВМРО излязоха днес на протест пред сградата на ДКЕВР на столичния булевард „Дондуков”. Протестиращите бяха разделени от полицията на двата тротоара, защото мястото пред ДКЕВР се оказа тясно за всички, съобщават от пресцентъра на ВМРО. Със знамена и плакати, участниците в протеста изразиха своя бунт срещу високите цени на електроенергията, парното, водата.



На импровизираната трибуна своите позиции изразиха Красимир Каракачанов – председател на ВМРО, неговият заместник Ангел Джамбазки, Волен Сидеров – председател на партия „Атака”, пенсионери, хора с гражданска позиция.

В изказването си Каракачанов припомни, че ВМРО от години оглавява протести и води война с монополите. А последните им действия доказват, че те безнаказано тероризират българските граждани, но повечето от тях изнасят печалбите си под различни форми зад граница.

Според Каракачанов е абсурдно толкова време държавата не само да не се намеси и да прекрати този произвол, но и чрез собствената си комисия ДКЕВР да изпълнява ролята на „адвокат” на монополистите.

Той прочете пред множеството част от официално писмо до премиера, в което ВМРО от името на гражданите поставя конкретни искания, излага констатации, мотиви и предлага решения, за да се прекратят съмнителните машинации на фирмите-монополисти. Каракачанов съобщи на хората, че ВМРО ще поиска среща с министър-председателя Борисов, за да връчи писмото и да го уведоми за исканията.

Присъстващото на протеста множество осъди ценовия геноцид над българските граждани и най-тежко засегнатата група – пенсионерите. С възгласи, хората поискаха оставката на правителството, разваляне на договорите на енергоразпределителните дружества и наказание за всички продажни политици, довели през годините България до състоянието в момента.

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки каза, че ВМРО няма да се откаже от протести и в София, и в цялата страна, докато проблемът не бъде разрешен от управляващите.

Накрая протестиращите хвърлиха бомбички и димки и символично изгориха чучело на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.  http://www.cross.bg/

 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: Изгориха чучело на Делян Добрев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди