изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:12 EEST
„Хамас” заяви, че Израел е оказал натиск на България, за да експулсира делегацията    
По светаКайро. Лидерът на четиричленната делегация на „Хамас”, която беше експулсирана от България, обвини Израел, че е оказал натиск на София, за да изгони палестинците от страната, предаде телевизияАл Арабия”.

Салах Бардавил направи коментара си в събота, след като пристигна в Кайро, откъдето ще отпътува за Газа. Той не предостави доказателства, които да подкрепят твърденията му.
България експулсира депутатите от „Хамас” в петък, като посочи, че те представляват „сериозна заплаха за националната сигурност”.

Рамала. Натиск от страна на Израел е довел до експулсирането на делегацията на „Хамас” от България, заявиха от организацията, която контролира Ивицата Газа.
В петък българските сили за сигурност наредиха на четирима палестинци от „Хамас”, които са били в европейската държава, за да се срещнат с политици, да напуснат страната, пише израелският в. „Аруц Шева”.
„Ние осъждаме тези действия, които отразяват степента на съгласяване и съобразяване с ционистите”, заяви Тахер ал Нуну, говорител на палестинското движение.
Яхия ал-Абадсех, един от лидерите на „Хамас” и депутат в парламента в Ивицата Газа заяви, че действията на българското правителство противоречат на всички дипломатически норми.

Газа. Представители на движението на палестинските ислямисти „Хамас” изразиха протест срещу действията на българските власти, които изгониха от страната трима високопоставени активисти на движението, пристигнали на частна визита, съобщи говорителят на групировката в Ивицата Газа Тахер ан Нуну, цитиран от РИА Новости.
Отряд на полицията днес сутринта пристигна в софийския хотел, където се намираха трима представители на „Хамас”, за да съпроводят делегацията до летището, откъдето палестинците заминаха за Истанбул. По данни на българските медии делегатите на „Хамас” са били с туристически визи и те са смятали да останат в София още три дни, за да проведат серия от срещи с български политици и обществени дейци.
България членува в Европейския съюз, където от 2003 г. движението „Хамас” е обявено за терористична организация.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

„Хамас” заяви, че Израел е оказал натиск на България, за да експулсира делегацията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди