изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:47 EEST
ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: С блокада на Е-79 в Благоевград искат оставката на правителството    
Новини

С блокада на ГП Е-79 протестиращите срещу монополите и ЧЕЗ в Благоевград днес ще искат оставката на правителството, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.



Поредният, пети поред протест срещу ЧЕЗ, монополиста за югозапада е насрочен днес за 11 часа. След като се съберат пред общината, протестиращите ще преминат по ул. "Иван Михайлов" до ЮЗУ "Неофит Рилски". След което ще се отправят извън града с намерение да блокират ГП Е-79. За целта организатора на протеста Людмила Манова е изпратила уведомително писмо до Областно пътно управление, което е препратено до Агенция Пътна инфраструктура.

"Приемам липсата на отговор от агенцията като мълчаливо съгласие да блокираме Е-79", каза Манова. Тъй като все още няма разрешение от полицията за блокиране на пътя се очакват сблъсъци с протестиращите. В Благоевград протестите срещу високите сметки за електроенергия прераснаха в бунт срещу държавата, която не защитава интересите на хората. В понеделник-11 февруари над 1 000 протестиращи скандираха пред сградата на общината "Мафия" , "Оставка" и "Долу Бойко" по адрес на правителството и премиера.

Късно снощи Манова, която на втория протест на 4 февруари бе задържана в полицията за около 3 часа, публикува в социалната мрежа Facebook следната Прокламация: "БРАТЯ БЪЛГАРИ, НЕКА ПОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ ВЕЛИК НАРОД СЪС СЛАВНО МИНАЛО И БЪДИЩЕ! Политиците и партиите в България, не работят за нас и в наш интерес!

Общественият договор - Конституцията, е нарушена от тези които сме избрали да ни представляват. Системата на 23 годишният преход не само не работи, а тя е създадена такава. Искаме един по-справедлив начин за организация на обществото в България. Имаме проблеми и трябва да ги решаваме ние, а не някой друг. Да направим Промяната, сега и тук и изгоним политическата каста на 23 годишния псевдодемократичен модел.

Протестите прераснаха в Бунт срещу държавата която не защитава интересите на хората. Всички протести в страната обявяват преминаване към гражданко неподчинение и присъединяване към започващата НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИЧЕСКА СТАЧКА! Искаме незабавна оставка на Правителството!

Създаване на гражданско управление, съгласно чл.1 на Конституцията, "Цялата държавна власт произтича от народа" ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА!", пише в прокламацията. /БГНЕС

 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: С блокада на Е-79 в Благоевград искат оставката на правителството | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди