изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:06 EEST
Откриха Музей на восъчните фигури във В. Търново    
История И България се сдоби с Музей на восъчните фигури по подобие на известния в цял свят Музей на восъчните фигури на Мадам Тюсо (Madame Tussauds), който има клонове в някои от най-известните градове на света - Лондон, Амстердам, Лас Вегас, Хонконг и Ню Йорк. За разлика от световно известния музей Беликотърновският се нарича Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ и фигурите не са изградени от восък, а от специален силикон, който се използва в киното и на външен вид много прилича на човешката кожа.


На откриването присъстваха кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, министър Томислав Дончев и областният управител проф. Пенчо Пенчев, които прерязаха лентата на единствения по рода си музей на Балканския полуостров.

По време на официалното откриването на музея бе съобщено, че Мултимедийният посетителски център вече е получил своята първа награда - „Жива история за иновативна туристическа атракция”, присъдена по време на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо 2013”

Музеят е на два етажа и съдържа 29 скулптурни фигури. Автор на концепцията за представяне на исторически личности е скулптурът Борис Борисов. Пресъздадени са сцени от българското средновековие, най-вече величието на Търновград през царуването на Асеневци.

Посетителите могат да видят и фигурите на цар Калоян и цар Иван Асен II. Концепцията на музея е развита в четири основни направления – представяне на царската слава, на войнската слава, на духовността – развитието на книгите, на зографството и занаятите. Изключително интересна е сцената, представяща пленяването на Балдуин от Калоян. http://some.erogance.eu
 


Сходни връзки

Откриха Музей на восъчните фигури във В. Търново | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди