изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:11 EEST
Кънчо Стойчев: ГЕРБ загуби днес властта    
Политика

ГЕРБ, днес, съвсем закономерно загуби властта. Дали ще продължат да управляват с тази арогантност или не – няма значение. България вече е различна. Най-лъжливото управление от 23 години.



Не смея да кажа нещо по-силно за моралната същност на това управление, но съм сигурен, че тепърва предстоят разкрития, от които българският народ ще потръпне. Днес България се разделя с най-голямата лъжа на прехода и тя се казва ГЕРБ. По-голяма лъжа е нямало в България и единственият правилен ход на премиера Борисов е да вземе оставките на двамата "гении" – двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Дянков и да вървим към предсрочни избори. Защото той, ако това не направи, той ще бъде пометен като ритан камък.

Ние днес бяхме свидетели само на началото, от тук нататък ситуацията ще ескалира, защото три години и половина, ние всички предупреждавахме ГЕРБ, че "тенджерата ври", а те натискаха отгоре капака. Колкото по-дълго натискаш капака на вряща тенджера, толкова по-голям ще е взривът. Но това човек трябва да е завършил трети клас, за да го разбере, но те не могат да го разберат. Така, че цялото това потискане и гавра с народа, тази арогантност трябва да бъде платена час по-скоро. До тук се стигна с унеса на българския народ, една излъгана надежда на една лъжа, че Борисов идва, за да възстанови справедливостта и законността.

Справедливостта по никакъв начин не беше възстановена, напротив, законността беше потъпкана, Парламентът е в краката на това управление. Парламент на практика от година и половина не съществува. Наблюдавахме управление по телефона, разпореждане на ляво и на дясно – три пъти "да", три пъти "не" и пак три пъти "да", три пъти "не". Това е една гавра с институциите. Бих казал, че премиерът е един много талантлив, но в сферата на неговия талант държавното управление изобщо не попада. Посланието на гражданите е напълно ясно – затова едни избори биха регламентирали народното недоволство. Когото избере народът или комбинацията, която народът посочи. Тази комбинация от хора трябва да се натовари със спешно възстановяване на държавността в България, за възстановяване на достойнството на българите. Днешният ден е вторият голям провал на Борисов след референдума, който беше първият, третият ще бъде до края на седмицата.../БГНЕС

---------

Кънчо Стойчев е български социолог. Главен изпълнителен директор на TNS за Балканския полуостров. През 1991 г. основава ББСС "Галъп Интернешънъл" - агенция за социологически изследвания. След закупуването на 34% от "Тейлър Нелсън Софрес" (1998) ББСС става партньор на TNS - третата по величина компания в информационната сфера в глобален мащаб. Кавалер на Почетния легион на Франция.

 


Сходни връзки

Кънчо Стойчев: ГЕРБ загуби днес властта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди