изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:06 EEST
Борисов подава оставка    
Новини

На обяд ще депозирам оставка на правителството, заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС. Властта ни е дал народът, днес му я връщаме, заяви Борисов. Народното събрание изпрати премиерът Бойко Борисов с ръкопляскания. Парламентарната група на ГЕРБ напуска пленарната зала, след като Борисов слезе от парламентарната трибуна.



Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. От днес нататък протестиращите няма какво повече да направи, за да им помогнем, каза той. Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент ограден с ограда – това не ни е цел, нито изгода, ако трябва да се пазим от народа, каза той.

След като така са поставени въпросите държавата има нужда от нов кредит на доверие и хората да определят как да се управляват от сега нататък. През тези 4 години направихме максимума, каза още Борисов.

Считам, че е след като по този начин направиха колегите от БСП и ДПС - направихте един опасен прецедент и това ще ви се върне, бъдете сигурни. По същия начин ние имаме достойнство, чест, не искам да има железа като отивам някъде. Властта ми е дал народът и му я връщам. Това, което демокрацията е признала в цял свят е избори. Ние няма да участваме - с ДПС и БСП няма да гласувам "за". Вие ако искате гласувайте. Това няма да ме учуди, дори и вашето предложение не ме учуди. За последното - да отидете и да благодарите на всички полицаи за положените усилия и това е жест към тях да си гледат обществения ред и борбата с престъпността. Краси Велчев да уведоми президента, заяви Борисов. Той допълни, че ГЕРБ служебно правителство няма да излъчат. "Да си направят правителство три месеца до изборите. Винаги сам съм се явявал на избори. Когото искате назначавайте, това си е ваша работа. Така че на изборите са се явявали ГЕРБ винаги, когато ЦИК, РИК и закона са го писали БСП, ДПС. Няма да участвам в управление, в което полицията ще бие хора или няма да има политически дебат, а ще се плашим с протести", добави още Борисов.

Христо Бисеров застана пръв на трибуната и заяви: Трябва да чуем ясна заявка от всички парламентарни групи, че няма да участват в сформирането на нов, какъвто и да е формат на кабинет, че трябва да отидем на предсрочни парламентарни избори. Дори 28 април е постижима дата за извънредни избори. Нека да отиваме на избори.

Иван Костов от името на СК каза: Телевизията показва в момента дезертирането на ГЕРБ от своите отговорности. Безчинствата на монополите и високите цени за ток, отопление свалиха управлението. Къде са управляващите, които трябва да решават въпросите и как ще се решат те с оставката на българския министър-председател, каза Костов. Той обвини ДПС и БСП, че с оставката си премиерът прегръща техните искания и няма да се решат въпросите легитимно. Оставката на правителството идва след най-масовите протести в България след промените от 1989 година.

БГНЕС припомня, че подаването на оставка от страна на Борисов става след десетдневни безпрецедентни протести в цяла България. Стотици хиляди българи всяка вечер скандираха "Оставка", "Мафия" и "Бойко "Отивай си".

БГНЕС

 


Сходни връзки

Борисов подава оставка | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов подава оставка
Автор: Anonymous да 2013-02-20 @ 10:24 EET
Идва и краят на патканизацията в Общинския съвет в Добрич
Борисов подава оставка
Автор: Anonymous да 2013-02-20 @ 10:40 EET
Айде Гумен Иванов ,Желязковци и всички от село Тошево да стягат багажа.....за Белене.
Борисов подава оставка
Автор: Anonymous да 2013-02-20 @ 13:44 EET
Спокойно! Той я поддава с нежелание. Надява се при следващ парламент БСП да не могат да намерят партньори и да се предизвика парламентарна криза. Тогава Бойко ще се появи и ще каже: "Видяхте ли какви сте прости". Оттам или ще преговарят с него, или ще настанат безредици, но тогава той и отвъдокеанските му гаджета ще са се подготвили. През това време НЕК ще издъхне и ще се обърне внимание на руските интереси към тази изстискана компания.

Протестите дойдоха изненадващо за анализаторите и това е добре. А оставката е знак, че кукловодите не искат да ни организират "арабска пролет". Браво и на народа, че не се подава на провокации...

Борисов подава оставка
Автор: Anonymous да 2013-02-20 @ 13:50 EET
Щом Пеловска му била съветничка, представете си какъв премиер имаме!? Абсолютен некадърник, позьор, празнодумец, лъжец, имитатор на реформи, представя се за десен а не е....
Борисов подава оставка
Автор: Anonymous да 2013-02-20 @ 15:23 EET

Интересно е кой умник му я докара на главата и го вкара в капан

Борисов подава оставка
Автор: Anonymous да 2013-02-20 @ 16:38 EET
Как кой Румен Иванов.Той откъде ще има пари да прави сватба на дъщеря си с въртолети на голф игрища?от такива като пеловска паткани и т.н.
Борисов подава оставка
Автор: Anonymous да 2013-02-21 @ 00:34 EET
Не забравяйте и гея матеев и той е висококачествен боклук



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди