изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:29 EEST
Студентската общност ще се включи в протестните действия, планирани за неделя    
Общество   София. Студентската общност ще се включи в протестните действия, планирани за неделя, 24 февруари, в цялата страна. Това заявиха от Националното представителство на студентските съвети, които представляват над 280 000 студенти, съобщиха от представителството. „Не веднъж в демократичната история на България студентите сме били онези, които водят към промяна.

Борбеният дух и младежки ентусиазъм, с които сме заредени, ни дават основание да смятаме, че и този път ще сме носители на същата. Днес заставаме с ясна позиция и идеи, които сме готови да отстояваме на всяка цена.", заявиха в декларацията си представителите на Националното представителство на студентските съвети.
За пореден път се обявяваме против вдигането на таксите за обучение. Призоваваме към общи протестни действия в подкрепа на засегнатите от това повишение студенти.
Студентите подкрепят мирните граждански протести срещу монополите и за по-голямо и активно гражданско участие в управлението на страната като взимат дейно участие в тяхната организация и провеждане. Те осъждат всички форми на агресия и насилие срещу протестиращите
и всякакви опити за провокация на такова без значение от естеството на
провокаторите. Студентите настояват за широко младежко гражданско участие и граждански контрол във всички форми на упражняване на законодателната и изпълнителна власт в страната.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Студентската общност ще се включи в протестните действия, планирани за неделя | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди