изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:51 EEST
Възхищението на Камерън от Борисов се оказа силно преиначено    
Новини Покрай приетата от парламента преди ден оставка на правителството на ГЕРБ, пресслужбата на кабинета "Борисов" успя да сътвори поредното си комично объркване в желанието си да съобщи колко е възхитена международната общност от внезапното решение на премиера в оставка.

След като правителственият сайт обяви, че британският премиер Дейвид Камерън е изразил в телефонен разговор с премиера ни в оставка възхищението си от поведението и му пожелал успех на предстоящите избори, от "Даунинг стрийт" 10 уточниха, че всъщност колегата на Бойко Борисов не е казал точно това.

Според специалистите по връзки с обществеността на "Дондуков" 1 Камерън изказал "своето възхищение от смелостта за взетото решение да бъде депозирана оставката на българското правителство и подчерта, че уважава изразената от г-н Борисов позиция".

Дори бяха цитирани думите му: "Благодаря за сътрудничеството в рамките на европейските и евроатлантическите структури, благодаря и за приятелството. Пожелавам успех на предстоящите избори", придружени от заглавие "Дейвид Камерън: Пожелавам успех на Бойко Борисов на предстоящите избори".

Според британската правителствена пресслужба обаче премиерът на Великобритания просто е благодарил за силното сътрудничество на Борисов, свързано с европейски въпроси, НАТО и реформите в ЕС.

"Премиерът каза, че изпитва голямо възхищение за ясната позиция, заета от правителството на премиера Борисов за ролята на Хизбула в бомбения атентат в Бургас и го поздрави за лидерството, което е показал в този случай", гласи буквално съобщението от "Даунинг стрийт" 10.

За възхищение от оставката на българския кабинет и пожелания за победа на предсрочните избори няма нито дума.

В сряда правителственият пресцентър у нас съобщи още, че генералният секретар на ООН Бан Ки-мун също изразил надежда партията на Бойко Борисов да спечели втори мандат. Достоверността на тази информация обаче е трудно проверима, тъй като тя не е отразена на сайта на ООН.

Това не е първият подобен гаф на пресслужба, подчинена на Борисов. През ноември 2008 г., докато бе столичен кмет, премиерът в оставка се срещна с германския разследващ журналист Юрген Рот по повод книгата му "Новите български демони", в която има отделна глава, посветена на бившия главсек на МВР.

След разговора им Столичната община разпространи съобщение, според което след срещата Юрген Рот не само е ревизирал изцяло позицията си за Борисов и съмнителното му минало, но дори напуснал кметството като негов политически привърженик. По-късно журналистът категорично отрече подобно нещо, точно преди да отлети от летище София. http://www.mediapool.bg

 


Сходни връзки

Възхищението на Камерън от Борисов се оказа силно преиначено | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди