изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:54 EEST
Работодателите и синдикатите искат служебен кабинет и бързи избори    
НовиниБългарската стопанска камара и синдикатите призоваха за формиране на служебно правителство и провеждане на избори за Народно събрание в максимално кратък срок. Това се посочва в съвместна декларация на КНСБ, КТ „Подкрепа" и БСК по повод актуалната икономическа и политическа ситуация в страната, изпратена до медиите.

Те призовават служебното правителство да гарантира икономическата и социална стабилност на страната, успешни преговори с Европейската комисия за условията за финансиране на България по новата бюджетна рамка 2014-2020 г., провеждането на честни и прозрачни избори. Политическите сили и представителите на гражданското общество, в т.ч. национално представителните организации на работодателите и на работниците и служителите, да подпишат Обществен договор, с гарант президента на Република България, за основните принципи на нова Конституция и съгласие за свикване на Велико народно събрание; възлагане на Народното събрание в срок до края на 2013 г., да разработи проект за нова Конституция и да свика Велико народно събрание за нейното приемане.

Новата Конституция да постави основите на нов политически модел, базиран на разширяване и гарантиране на основните права на гражданите, се казва още в декларацията. БСК и синдикатите призовават също за гражданско участие при формирането и контрола на националните цели, управленските действия и разходването на публичните средства, за преосмисляне на призивите в публичното пространство за национализация на частни компании, което е негативен сигнал за демократичното развитие на България. Смяната на частния монопол с държавен не решава проблема - решението е в ръцете на държавата, която трябва да създаде правила и да следи за тяхното спазване.

Общественият договор за нова Конституция, незабавните промени в законодателството преди разпускането на настоящото Народно събрание, гарантиращи ефективна защита на потребителите на монополни услуги, и прилагането на компенсаторни мерки за доходите, ще доведат до успокояване на обществото, се подчертава в общата декларация. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Работодателите и синдикатите искат служебен кабинет и бързи избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.95 секунди