изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:11 EEST
Още един се самозапали от отчаяние    
Общество

53-годишен мъж днес се самозапали в сградата на Община Раднево, област Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС. Секунди преди да посегне на живота си мъжът е казал на кмета, че "е отчаян от живота и от социалното си положение", уточнява кореспондентът на БГНЕС. Портиерката в общината е тръгнала да го разубеждава, но 53-годишният мъж е изпълнил заканата и се самозапалил. Жената е в шок от случилото се и е прибрана в полицията за показания.



Пострадалият в момента се намира в Клиниката за изгаряния в Пловдив. Той е със 71% изгаряния. Кървавият инцидент стана малко след 16.00 часа.

БГНЕС припомня, че само за един месец това е третият самозапалил се мъж от отчаяние. Първият е варненецът Пламен Горанов, който се самозапали пред община Варна. Горанов е отишъл до кметството във Варна с две туби бензин и един ултиматум: "Оставка на Кирил Йорданов и всички съветници до 5 часа на 20 февруари". Пламен Горанов изля пет литра бензин върху себе си и се запали като факла пред кметството. Той е все още медикаментозна кома в болницата във Варна и тече кампания за кръводаряване за него.

Вторият случай е от 18 февруари. Тогава друг отчаян от живота млад мъж се запали в центъра на Велико Търново на бул. "България". Той се заля с бензин на пешеходна пътека и се подпали със запалка. Въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек по-късно почина. Самозапалилият се обяснил на спасителя си, че го е направил, защото е отчаян от живота. /БГНЕС

-На снимката: Сградата на община Раднево където се самозапали 53-годишният мъж

 

БЕЛ.РЕД.: Оказа се, че самозапалилият се мъж има пет деца, жена му също не е на работа.

 


Сходни връзки

Още един се самозапали от отчаяние | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди