изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:27 EEST
Плевнелиев: Пътят за излизане от кризата са предсрочни избори    
Новини

Нужни са предсрочни парламентарни избори за излизане от кризата, каза президентът Росен Плевнелиев след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, предаде репортер на БГНЕС.



Като отчита справедливия характер на протеста на българските граждани, породен от нерешени проблеми, и необходимостта да бъде укрепена парламентарната демокрация и демократичните институции, КСНС постигна общо съгласие, че демократичното устройство на Република България не може да бъде поставена под съмнение.

Участниците в съвета са обединени около становището, че са породени рискове за нормалното функциониране на институциите в страната, както и за ескалация на социалното напрежение. Изходът е в провеждането на предсрочни парламентарни избори.

За овладяване на кризата са нужни целенасочени действия на президента, на Народното събрание, на правителството в оставка и на местните власти. Всички институции в диалог с гражданското общество трябва да бъдат насочени към утвърждаване на институциите и запазване на гражданския мир.

Народното събрание и Министерският съвет да се ангажират със спешни мерки и решение, които да се ангажират със спешни мерки и решения необходими за решаване на проблемите, предизвикали протестите.

В това число, президентът изброи: изменения в Закона за енергетиката, които да направят възможно намаляването цената на тока, облекчаване на социалното положение на гражданите и мораториум върху сделки и строителни дейности върху държавни и общински имоти по крайбрежието. Очаквайте подробности. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Плевнелиев: Пътят за излизане от кризата са предсрочни избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди