изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:46 EEST
На 3 март пълна блокада на София    
Общество Три протестни шествия плюс честването на празника ще направят столицата непроходима за автомобили

Националният празник 3 март в неделя ще бъде наситен със събития в столицата. Очаква се протестите срещу монополите да се подновят, като през деня ще има три шествия. Като се добави и официалното честване на националния празник, става ясно, че движението в центъра на София ще бъде силно затруднено. Станалият традиционен вече неделен протест срещу монополите ще се проведе и на националния празник. Организаторите на “Да запали монополите” призовават хората от цялата страна да излязат и с цвете в ръка да изразят недоволството си. Те отново призовават за мирно шествие без провокации.

На мушката на този протест ще бъдат ЧЕЗ, EVN, “Енерго-про”, “Топлофикация София” и целият енергиен сектор. Лидерите на движението се срещнаха с кмета на София Йорданка Фандъкова, за да обсъдят нужните мерки. След срещата стана ясно, че шествието ще започне в 11 ч. пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. По ул. “Раковски” то ще се отправи към Народното събрание. Очаква се да приключи в 17 ч.

ВМРО също се активизират в неделя. Те са договорили митинг от 10 до 13 ч., който отново да започне пред пилоните на НДК. През “Витоша” той ще се насочи към пл. “Независимост” между президенството и Министерския съвет.

Войводите ще се разминат с хората на Волен Сидеров, които също ще тръгнат от НДК, но в 13.30 ч. Преди това “Атака” ще проведе национален сбор в НДК. От там националистите ще минат също по “Витоша” и през “Дондуков” и “Цар Освободител” ще стигнат до “Свети Александър Невски”. Те също ще приключат в 17 ч. като антимонополиситите.

Заради официалното честване на 3 март почти през целия ден ще има затворени участъци в центъра. Става въпрос за отсечки от бул. “Цар Освободител”, “Оборище”, “Московска”, “11 август” и “15 ноември”. Ще бъде забранено движението и паркирането в тези райони.

Паметникът на Цар Освободител ще се вижда, но няма да бъде открит тържествено, както се предвиждаше. Отлага се посещението на руския милиардер Андрей Скоч, чиято фондация “Поколение” осигури основната част от финансирането за ремонта на паметника. В официалната част беше предвидено и участието на Бойко Борисов, но той едва ли ще присъства.   http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

На 3 март пълна блокада на София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди