изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:23 EEST
Станишев: Няма да бъда следващият министър-председател    
Новини

Ситуацията в страната, почтеността към гражданите изискват провеждане на извънредни парламентарни избори. Народът трябва да определи на кого има доверие. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев, след като върна проучвателния мандат за съставяне на правителство, връчен му от президента Росен Плевнелиев, предаде репортер на БГНЕС.



Независимо как ще протекат извънредните парламентарни избори аз няма да бъда следващият министър-председател на България, каза Сергей Станишев. "За мен властта никога не е била самоцел. През 2009 година оставих държавата в добро финансово здраве, с работеща икономика, малък и среден бизнес и добра заетост. Днес България е на колене. Г-н Борисов и неговото правителство изпразниха хазната, разориха страната и докараха хората до просешка тояга. Протестите на българските граждани за пореден път поставят въпроса за необходимостта от обединение на всички разумни и демократични хора в страната", заяви лидерът на БСП.

"Отечеството ни е по-мило от партийния интерес", категоричен е Станишев. Неговата амбиция е БСП да бъде част от промяната, която хората в България искат. "Това не са думи – думите се обезцениха, ще го покажем с действия", даде заявка лидерът на БСП. Той припомни случаите със самозапалване на отчаяни граждани. "Това е трагично. Настоявам всички политически сили незабавно да прекратят политически игри и сметки, манипулации и да зарежат популизма. Институциите трябва да поемат своята отговорност", заяви още той.

БСП от дни говори за спешни действия и решения, които трябва да приеме Народното събрание и не мога да разбера защо още се бавят. Парламентът трябва спешно да приеме решение за забрана за спиране тока на хората, да внесе успокоение, да вземе конкретни решения, че цените ще станат по-приемливи, продължи лидерът на социалистите. Министерският съвет може да вземе по закон извънредни решения, които да намалят цената на тока максимално бързо – законът го позволява.

В настоящата предизборна кампания БСП ще представи на хората ясно виждане за радикална промяна. Амбицията на БСП е да започне да гради нова социална България. "Не властта, а да променим нещата към по-добро за хората в нашата държава и като национална партия ще положим всички усилия за това. Ще дам всичко от себе си тази надежда, енергия, която изкара хората на улицата, да стане реалност, защото аз искам моята дъщеря да израсне в България, да остане да живее в България и да се гордее с това, че е българка", заяви още Станишев. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Станишев: Няма да бъда следващият министър-председател | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.44 секунди