изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:47 EEST
ТРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА РИБАР, ОБРАЛ КОЛЕГИТЕ СИ    
Ред и сигурност

С поредна присъда 20-годишeн балчиклия ще търпи 3 години лишаване от свобода. Той е осъден на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим от Районния съд в Балчик. Освен това, 20-годишният Из. Г. Ис. е осъден да излежи отделно 2 години лишаване от свобода по предходна присъда за кражба.



Мъжът е признат за виновен в това, че на 24.03.2012 г. и на 28.03.2012  г. в е откраднал от рибарски бараки и рибарски лодки в рибарско селище „Морска гара” след разбиване на кубрици на лодки, катинари и фризери, пластмасова каса за риба, 10 кг риба кефал, 63 кг сардина, гумирани ботуши, комплект гуминар гащиризон и куртка с качулка, пластмасова черна туба с накрайник за гориво, 28 л дизелово гориво, 11,5 л бензин. Откраднатото е на обща стойност 294,38 лв. То е било собственост на десет балчишки рибари.

Делото е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие по молба на подсъдимия, който е признал вината си. Поради това, присъдата е намалена с 1/3 на 12 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Съдът е групирал това наказание с друга присъда на Районния съд в Балчик, с която той е осъден на 8 месеца затвор за кражба. Съдът е определил той да изтърпи по-тежкото – 12 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор от закрит тип. Освен това Из. Ис. Трябва да изтърпи отделно наказание 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, наложено му от същия съд по присъда, влязла в сила на 08.03.2011 г. 

Присъдата на Районен съд – Балчик, подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Добрич.

 

 

 


Сходни връзки

ТРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА РИБАР, ОБРАЛ КОЛЕГИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди