изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:24 EEST
Кървави сблъсъци в Скопие    
По света

Няколко души бяха ранени, включително млади момчета, при сбиване между протестиращи и силите на реда пред правителството в центъра на Скопие. По последни данни, трима души са сериозно пострадали, предаде кореспондентът на БГНЕС В Скопие.



Инцидентите станаха на булевард "Партизански" отряди пред Сборния храм. Цялото движение в центъра на града е блокирано. Протестиращите замерваха с камъни полицията. На платното на булеварда има преобърнати контейнери и кофи за боклук пред сградата на правителството. 50-тина полицаи се опитваха да неутрализират групата.

Младежите протестират срещу назначаването на Талат Джафери за министър на отбраната. Джефари е бивш командир от нелегалната паравоенната армия на местните албанци по време на конфликта от 2001 година. Той бе известен с псевдонима "Комендант Форина". За министър беше назначен миналата седмица в правителството на Никола Груевски.

От македонското министерство на вътрешните работи потвърдиха, че в града има инциденти и че има пострадали и са нанесени щети на цивилни автомобили.

Неофициално се говори, че има ранени и полицаи, а една полицейска кола е преобърната по таван. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Кървави сблъсъци в Скопие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди