изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:18 EEST
Плевнелиев: Нито един член на служебния кабинет не е ясен    
Новини Кристалина Георгиева е достоен комисар, но ще продължи да работи за България, там където е. Нито един член на служебния кабинет не е ясен. Така президентът Росев Плевнелиев отговори на въпрос дали бъдещият служебен премиер ще е Саша Безуханова или Кристалина Георгиева в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия.

Държавният глава обясни, че в момента се формулират задачите и приоритетите на служебния кабинет. И отхвърли обвиненията, че първите консултации за съставянето на Обществен съвет към служебното правителство са били провал, тъй като участниците са неподходящо подбрани, а протестиращите напуснаха демонстративно.

Всеки проблем може да се реши, като отговори на пет вълшебни въпроса - кой кога колко къде и как. "Народът очаква да го управляват почтени хора", заяви Плевнелиев.

"Служебният кабинет ще бъде истински надпартиен. В него ще влязат хора, които могат да свършат работата", допълни той.

Служебното правителство ще бъде поставено под натиск. Разбира се, най-различни кръгове и интереси биха искали да бъдат представени там. Но по начина, по който ще бъде сформирано служебното правителство, ще стане ясно, че то е истински надпартийно. От друга гледна точка нека да сме наясно - за мен е важно в него да влязат хора, които могат да си свършат работата, без да гледам какви са били те в миналото и каква е била тяхната политическа принадлежност. Имаме служебно правителство, то има ясни задачи, трябва да ги свърши. Всеки един от тези хора трябва да е компетентен, да може да свърши тази работа, независимо от неговата политическа принадлежност", допълни Росен Плевнелиев.

Плевнелиев отрече да е в конфликт с Бойко Борисов, след като нарече оставката на правителството безотговорна. "Нашите отношения са мъжки. Не може да има караници между държавници на най-високо ниво, от позициите на институциите, които представляваме. Емоциите не са добър съветник", посочи той.

Хората очакват от президента откровеност, каза Росен Плевнелиев.

Държавният глава ще работи в интерес на народа. Това не е първата, но не е последната криза. Въпросът е как ще излезем от нея, дали с достойнство или по недостоен начин. Аз съм част от народа, допълни той. Работя за това да има ясни послания към партията и те могат да ни изведат от кризата. Хората искат да бъдат управлявани от почтени хора.

Един президент не може да се заиграва с една ли друга политическа партия, Конституцията казва, че президентът е надпартиен, заяви държавният глава.

Той заяви, че в България идеите на гражданите могат да се реализират само чрез институции. Една личност не може да оправи тази държава, колкото и да е силна тя. Институциите, когато гарантират правилата, когато се спазват законите, ще помогнат да се увеличат инвестициите и работните места.

Не е вярно, че сме съседи с Иво Прокопиев, каза още Росен Плевнелиев по повод спекулациите, че двамата са съседи в затворения коплекс "Резиденшъл парк".

Държавният глава отказа да се премести в резиденция Бояна. Семейството му живее в луксозна 2-етажна къща с басейн в баровския комплекс „Резиденшъл Парк София".

Около мен живеят много сипматични хора, които не носят това име, отсече Плевнелиев. На въпрос за отказа му да се премести, държавният глава посочи, че се опитва да опази семейството си от интриги и напрежение и много държи на жена си Юлиана и трите му деца.

Искам децата ми да живеят нормално, не трябва да се възгордяват, че баща им е най-великият, първият човек в държавата, не искам и не се боря за власт, заяви Плевнелиев.

Жена ми не беше съгласна да съм премиер, призна президентът. На въпрос защо не я води със себе си, той заяви, че на среща на НАТО е видял как само двама от 62-ма президенти са довели жените си.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Плевнелиев: Нито един член на служебния кабинет не е ясен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.34 секунди