изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 19:05 EEST
СТАРТИРА СТРОИТЕЛСТВОТО ПО МАЩАБЕН ПРОЕКТ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ТЕРВЕЛ    
Новини

Проектът „Разширение и реконструкция на пречиствателна станция за отпадни води Тервел, реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа и реконструкция на водопроводната мрежа на гр. Тервел” се финансира от оперативна програма „Околна среда”.



 Той е на стойност 17 768 605 лева, от които 13 576 636 лева са осигурени от Кохезионния фонд, националното съфинансиране е в размер на 3 394 159 лева, а община Тервел има ангажимент да осигури 797 810 лева. Кметът Живко Георгиев сподели, че при подписване на договора в края на 2011 г. стойността на проекта е надхвърляла два пъти годишния бюджет на общината.

Проектът трябва да приключи до 21 февруари 2015 г. Дотогава предстои да бъде разширена и реконструирана съществуващата пречиствателната станция за отпадни води. Проектът предвижда в град Тервел ще бъдат положени общо  23 километра водопроводна и канализационна мрежа, като ще се използват висококачествени тръби от полиетилен и полипропилен с висока плътност.

С реализацията на проекта ще се подобри социалния статус на живеещите в Тервел, но и ще се преодолее една несправедливост, а именно това, че част от домакинствата все още нямат канализация и се налага да използват септични ями. Сега те ще се присъединят към  канализационната мрежа, Каза ръководителят на проект инж. Петко Горбанов.

„Днес поставяме началото на изграждането на единна инфраструктура, която ще се ползва от тези, които в момента са в детските градини и училищата. Новата инфраструктура ще се използва поне 40-50 години, така че днес се поставя едно сериозно начало”, каза Спиридон Александров и поздрави кметът и екипа на общината за подготовката на този сложен проект. НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРА СТРОИТЕЛСТВОТО ПО МАЩАБЕН ПРОЕКТ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди