изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:47 EEST
СЛЪНЦЕТО ЩЕ ГРЕЕ НОЩЕМ МЕЖДУ АЛБЕНА И БАЛЧИК    
ТуризъмЛампите, които осветяват крайбрежната алея между Балчик и курорта "Албена" скоро ще светят, благодарение на слънцето. Започва изграждането на осветителна система, захранвана от соларната енергия, като по крайбрежната алея ще бъдат монтирани 70 осветителни тела.

. 18 фотоволтаични панела ще захранват лампите, а произведената енергия ще се съхранява в специални акумулатори. Инвестицията е за 110 000 лева и се осъществява от сдружението "Черноморски енергиен клъстер" с подкрепата на Глобалния екологичен фонд.

Тя е част от пилотен модел за "слънчево" улично осветление в общините по Черноморието, поясни Димитрин Димитров от общинската администрация в Балчик пред БТА. Очаква се алеята да бъде обновена за активния туристически сезон.

Общината разчита, че модернизацията на уличното осветление ще подобри екологичната среда, като се позовава на изследване, според което около 20% от въглеродните емисии от общински обекти сега идват от уличното осветление.

 


Сходни връзки

СЛЪНЦЕТО ЩЕ ГРЕЕ НОЩЕМ МЕЖДУ АЛБЕНА И БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди