изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:29 EEST
В неделя - още по-голям протест    
ОбществоВ неделя София ще се опита да събере най-много недоволни хора на улицата. Протестът ще започне от 11 ч и ще бъде или пред храма "Св. Александър Невски", или пред Народното събрание. Зависи от разрешението, но няма да обикаляме улиците. Това обяви Методи Митев от групата, която води протестите срещу монополите. Днес Дончо Дудев, Ангел Славчев, Йоанна Иванова, както и всички координатори на протести от Софийска област ще се съберат на координационен съвет.

Идеята им е да се уточнят какви мерки ще вземат до 12 март, когато ще приключи работата на Народното събрание. "Малко размихме нещата с исканията за Велико народно събрание и за промени в конституцията, за което се изисква много време. Трябва отново да се фокусираме върху исканията, с които тръгнахме. А те са ниски цени на ток и парно и борба с монополите", поясни Митев.

До неделя ще се проведат координационни срещи и в Сливен и Пловдив. Дотогава ще са ясни всички мероприятия. Със сигурност ние не призоваваме хората да окупират парламента, допълни Митев.

Колегата му Янко Петров изрази опасения, че полицията най-вероятно може да им подхвърли и наркотици. Той визира изказване на вътрешния министър в оставка Цветан Цветанов, който обяви, че "в първите редици колегите ги познават като интересни - свързани с наркоразпространение. Не бих искал да конкретизирам. От 50 човека, които се възприемат като лидери, около 49% са познати на полицията".

Около 60 протестиращи се събраха вчера пред НС. Те отново излязоха с разнопосочни искания - пенсиите да се актуализират с 65%, веднага депутатите да приемат Закона за училищното и предучилищното образование.
 


Сходни връзки

В неделя - още по-голям протест | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди