изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:50 EEST
Финансовото министерство с незаконен търг    
Новини

Конкурс за създаване на е-управление за възлагане на поръчки от Министерството на финансите беше обявен за незаконен от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Процедурата е на стойност 287 хил. лева и предвижда разработване и внедряване на специализиран софтуер за електронно възлагане на поръчки от Централния орган към министерството (дирекцията, която обявява и възлага конкурсите на всички ведомства).



Според заключенията на КЗК със своя заповед от 23 януари министърът на финансите незаконно е избрал за победител в конкурса фирмата "Стемо". Другият участник в процедурата - консорциум "НегоПро", е остранен без ясни мотиви и при липса на прозрачност, пише в решението на антимонополния орган.

Освен че поръчката трябва да бъде преразгледана, ще се наложи финансовото министерство да плати и 1700 лв. разходи по обжалването, пише КЗК. Решението на ведомството може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

От антимонополния орган са открили, че назначената от финансовия министър изборна комисия е използвала субективни критерии при класирането, като е описала техническото предложение на победителя "Стемо" като "изключително подробно". Освен това неправилно е преценила, че отстранената "НегоПро" е предвидила ниско заплащане на висококвалифицираните си служители.

Междувременно втора IT поръчка на финансовото министерство е пред провал. Фирмите ЕТ "Димани - Димитър Димитров", "Атос ай ти солушънс сървизис", "Дейтона партнърс" и "Интрасофт интернешънъл" са обжалвали обявения от ведомството конкурс за управление и поддръжка на IT мрежата му.

Поръчката е обявена на 11 февруари и е за 17,8 млн. лв. Според едно от изискванията в нея могат да участват само компании, които имат общ оборот от последните три години от 30 млн. лв.

С подаването на жалби пред КЗК спира и изпълнението на процедурата след нейното обявяване. Чак след като антимонополният орган се произнесе, тя може да продължи. http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Финансовото министерство с незаконен търг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди