изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:01 EEST
Хиляди французи блокирани от сняг по пътищата    
По светаЗимата се върна и обилен снеговалеж блокира тази нощ стотици хора в колите им по пътищата в Северна Франция. Префектът на департамента Манш в Нормандия отправи призив във Фейсбук към жителите на района на помогнат на закъсалите близо 800 души по пътищата.

Между 200 и 300 са блокирани по националната магистрала между Сен Жозеф и Шербур. Мнозина шофьори са изоставили колите си и са потърсили подслон.

Полицията, жандармерията и пожарникарите помагат на закъсалите хора в разразилата се зима. Над 68 000 домакинства в Бретан и Долна Нормандия в Западна Франция останаха без ток след обилния сняг, който валя в понеделник цял ден, предаде бтв. В 26 департамента в северната и западната част на Франция е обявен оранжев код заради снега, забележителен за сезона и с количествата, и с продължителността на валежа, който се очаква да спре в сряда сутринта, съобщи метеорологичната служба.

Междувременно над 1500 пътници на португалската авиокомпания САТА, обслужваща Азорските острови, бяха блокирани на летища след анулирането на около 30 полета заради лоши метеорологични условия.

Всички полети с изключение на два между архипелага и градовете Порту и Лисабон бяха отменени. „Поехме грижите за 1500-1600 души. Всички полети са пренасрочени за вторник и се надяваме да ги изпълним, ако времето позволи", каза по радиото говорителят на авиокомпанията.

http://www.cross.bg

 


Сходни връзки

Хиляди французи блокирани от сняг по пътищата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди