изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:11 EEST
ЮРИ ДОЙЧЕВ ЩЕ УЧАСТВА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ТЕНИС ЗА ВЕТЕРАНИ    
НовиниДобричлията Юри Дойчев ще участва в световното първенство по тенис за ветерани. Шампионатът на планетата започва на 18 март с отборната надпревара, а индивидуалните срещи са от 25 март.


Амбициите на българите са големи, след като през 2012 година добруджанецът спечели европейската вицешампионска титла.
„Подготовката премина много добре и тук е моментът да изразя огромната си благодарност на всички, които спомогнаха всичко това да се случи. През втората седмица се провежда и индивидуален шампионат и първенство по двойки, където също имаме огромни шансове за успех в двете възрастови групи. В групата 40+ са записани за участие над 80 участника и би трябвало да съм поставен, защото ранкинга ми в момента е 111 в световната ранглиста”, заяви Юри Дойчев.
Световното първенство за ветерани се провежда всяка година в различна точка на света, като от началото са минали повече от 30 години. Всички участници са разделени във възрастови групи през 5 години, като най-малката възраст е 35+, а най-високата е 85+. През първата седмица на състезанието се провежда световно отборно първенство, като всички отбори са разпределени по възраст и групи. В групите се играе по системата ROUND ROBIN /всеки срещу всеки/, а след това е елиминационната фаза. Първите от всяка група играят помежду си за местата от 1 до 8, вторите за местата от 9 до 16 и т.н. България дебютира на световния форум през 2009 г. в Майорка (Испания) с отбор 35+ в състав: Атанас Атанасов, Петър Иванов и Юри Дойчев, като последния донесе първите в историята победи pа България в това първенство /общо 5 победи в 6 мача/. Благодарение на тях страната ни вече фигурира в не много дългия списък на държавите участнички и е на  32-ро място във вечната класация по нации със само едно единствено участие. В същото първенство България бе представена и във възрастта 50+ от отбор в състав: Иван Запрянов и Пламен Иванов, които също защитиха достойно българския тенис. След три пропуснати първенства в Мексико'2010, Нова Зеландия '2011 и САЩ '2012, през тази година България отново ще бъде представена на първенството в турския курортен град Анталия от отбора Юри Дойчев и Петър Иванов /40+/ и Иван Запрянов и Христо Ангелов /55+/.

 


Сходни връзки

ЮРИ ДОЙЧЕВ ЩЕ УЧАСТВА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ТЕНИС ЗА ВЕТЕРАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди