изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:34 EEST
ХОБИСКЛУБ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ    
НовиниС тема за „Бялата депресия” ХобиСклуб отбеляза деня на психичното здраве, като по покана на председателя на сдружението Иван Тодоров гост и лектор е била психологът Мая Златева. Целта на лекцията е била да се повиши културата на членовете на клуба по темата.

Лекторът е представил т.нар. болест на емоциите на достъпен език в многопластовото й проявление, без да се задълбочава в детайли. „Корените на депресивното състояние можем да търсим в онзи момент, в който ние самите сме пропуснали да заявим и отстояваме собственото си мнение. Затлачването на правото да се себе-отстояваме рано или късно ни поставят на прага на това болестно състояние”, е посочила Мая Златева.

Депресията, и по-специално бялата депресия, са предизвикали сериозен интерес у присъстващите, които са задали на специалиста множество въпроси, съобщи Иван Тодоров. Те са били за това как и защо се появява този вид депресия, кои са причините за нея и докога ни съпътства. Поставени са множество въпроси от личен, през общочовешки план до актуален общонационален аспект от незрящи и слабовиждащи членове на клуба, сред които Веселин Михайлов, Светла Стоева, Софка Георгиева, Димитричка Николова, Марин Николов и др.

В края на срещата с позитивно настроение „ХобиСклуб” е поздравил рождениците Светла и Ахмед. НДТ

 


Сходни връзки

ХОБИСКЛУБ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди