изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:30 EEST
Граждани внесоха искания в Община град Добрич    
Общество Добрич. Група граждани се събраха пред сградата на Община град Добрич да внесат свои искания, адресирани до кмета Детелина Николова и администрацията, предаде кореспондентът на Радио „Фокус”-Варна. Гражданите настояват да им бъде предоставена пълната документация на концесионния договор със сметопочистващата фирма в града, пълната документация относно проекта за изграждане на Регионално депо за твърди битови отпадъци край село Стожер, в който водеща е Община град Добрич, и документация относно направената реконструкция на пешеходната зона в Добрич.

Това заяви Наталия Димитрова, представител на групата граждани. Тяхното искане получи входящ номер според реда и бе получено от общински представител. На въпрос защо гражданите не са се възползвали от дните и часовете за прием на кмета, Наталия Димитрова отговори, че така е преценено да се действа, т.е. днес да се поиска среща, на която да бъдат изложени исканията. Тя направи уговорката, че това не е протест. Исканата информация по въпросната документация е необходима, по думите на Димитрова, за да се осведомят хората и да могат след седмица, две да коментират. Действията са в контекста на гражданско недоволство срещу по-високата такса смет, която Общинският съвет на Добрич прие и вече е в сила. Търси се разумен диалог, на който да има възможност да бъдат дадени предложения от страна на гражданите, те да изложат своята позиция, допълни Димитрова. Настоява се за коригиране на размера на такса смет и за решаване също на други проблеми, които касаят общината.
Жулиета НИКОЛОВА
 


Сходни връзки

Граждани внесоха искания в Община град Добрич | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Граждани внесоха искания в Община град Добрич
Автор: Anonymous да 2013-03-15 @ 14:19 EET
Коя е тая Наталия и кой я е упълномощил да ни представлява?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди