изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:35 EEST
СТАРТИРАХА ИНИЦИАТИВИ ЗА ГОДИНАТА НА СТАТИСТИКАТА    
Новини

Първата инициатива на Териториалното статистическо бюро в Добрич по повод Международна година на статистиката бе среща на студенти от Добруджанския технологичен колеж в Добрич и директора на ТСБ Неделчо Василев, както и Илга Иванова – главен експерт в отдел „Обща администрация” на ТСБ Добрич.



Студентите са се запознали с историята на Българската статистика, нейната организация и дейност. Представени бяха данни от провежданите изследвания характеризиращи демографското, социалното и икономическо развитие на област Добрич. Разяснени са били целите и задачите на Международната година на статистиката и планираните инициативи на ТСБ Добрич в тази връзка.

Мотото на срещата е било „Статистиката и младите хора“.   Участниците се убедиха, че осъзнато или не, статистиката присъства  в ежедневието нa  всеки, и всеки един от нас реално може да попадне в различни изследвания и да бъде обект на статистиката. Тя регистрира, анализира, а под формата на управленски решения, основани на статистически данни, и направлява нашия личен и обществен живот.

Студентите са посрещнали с интерес предоставената им възможност да попълнят анонимна анкетна карта за изследване на мнението им  относно статистиката и степента в която са се докосвали до статистическата информация. Анализът на резултатите сочи, че под една или друга форма всички участници  са чували статистически данни, основно за страната и Добричкия регион. Над 58% от анкетираните използват статистически данни при необходимост, като основен източник на такава информация са националните и регионалните медии. Най-голям интерес предизвикали статистиката за безработицата, доходите,  разходите и инфлацията.  НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРАХА ИНИЦИАТИВИ ЗА ГОДИНАТА НА СТАТИСТИКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди