изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:00 EEST
Кипър отсвири ЕС, парламентът няма да приеме данъка върху депозитите    
По светаПрезидентът на Кипър Никос Анастасиадис се е свързал по телефона с председателя на Европейската комисия Оли Рен и евродепутата Елмар Брок, който е близък съратник на канцлера на Германия Ангела Меркел. Той е споделил, че кипърският парламент няма да подкрепи законопроекта за въвеждането на еднократния данък върху депозитите, съобщава РИА Новости, позовавайки се на източници до президента.

„Когато ви предупреждавах, че в парламента няма мнозинство, което да одобри това споразумение, вие не ме послушахте. Предайте поздрави на госпожа Меркел”, посочил Никос Анастасиадис. За приемането на решението са необходими 29 гласа, но президентската партия и подкрепилата го на изборите Демократическа партия (ДИКО) имат общо 28 гласа. В последните часове стана известно, че осем депутати от ДИКО също са решили да гласуват срещу законопроекта.

Съобщава се също, че правителството на Кипър е подготвило нов законопроект, според който влоговете до 20 000 евро няма да бъдат облагани. Влоговете от 20 000 до 100 000 евро ще бъдат обложени с 6.76%, а влоговете над 100 000 с 9.9%, а за 500 000 евро - 15%. Формално гласуването в парламента е отложено за вторник.

Гласуването на новия данък трябваше да се състои днес, но, на фона на масовото недоволство и сътресенията на международните пазари, председателят на кипърския парламент Янакис Омиру заяви, че то ще се състои в 18 часа местно време във вторник.

Междувременно хиляди хора протестираха пред сградата на парламента на страната. Те са против решението на властите да въведат данък между 7 и 10% върху банковите депозити. За да не могат да си изтеглят вложителите парите, банките в страната прекратиха дейността си до четвъртък. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Кипър отсвири ЕС, парламентът няма да приеме данъка върху депозитите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди