изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:28 EEST
Окръжен съд – Добрич, задържа под стража 34-годишен, обвиняем за наркотици    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, задържа под стража 34-годишния Георги М. Г. от гр. Добрич. Той е разследван по досъдебно производство на Първо Районно управление „Полиция” по обвинение, че без надлежно разрешително е държал и разпространил 33 дози високорисково наркотично вещество – хероин.



 

Веществото е било намерено при обиск в дома му. На 16.03.2013 той е бил задържан от органите на реда и привлечен като обвиняем за евентуално извършено деяние.  

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, пледира днес, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Георги Г. е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишлено и е извършено в срока на изтърпяване на наказание пробация, наложено му с вляза в сила на  19.09.2012 г.присъда. Предвид това и предишни осъждания на Георги Г., държавното обвинение смята, че той носи високата обществена опасност. Като има предвид и високата обществена опасност на деянието, прокурорът намира за реална опасността той да се укрие или да извърши друго деяние, ако не му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Адвокатът на Георги Г.  пледира, че не е налице опасността подзащитният му да се укрие или да извърши друго престъпление. Той обърна внимание, че 34-годишният е наркозависим и това го е подтикнало да вземе по-големи количества дрога от неустановено лице. Той се лекува на метадонова програма, и по-лека мярка за неотклонение – домашен арест, би спомогнала да продължи лечението.

В последната си дума Георги Г. поиска да му бъде постановена по-леката мярка за неотклонение, за да се лекува и да бъде със семейството си.

Окръжен съд – Добрич, след като изслуша становищата на страните и взе предвид представените по делото доказателства, прецени, че на този етап на разследването предходните осъждания на Георги Г. дават основания за налагане на марка за неотклонение задържане под стража. Съдът взе предвид, че той се лекува от 1 година чрез метадонова програма и лечението може да бъде осъществявано нормално и в условията на Следствения арест.

Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест.

 

19.03.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, задържа под стража 34-годишен, обвиняем за наркотици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди