изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:11 EEST
Броят бюлетините без проф. Константинов    
НовиниБез проф. Михаил Константинов се очаква да бъдат преброени бюлетините от предсрочния вот на 12 май. Ако "Информационно обслужване" спечели конкурса за преброител, топматематикът, който е шеф на фирмата, най-вероятно ще бъде освободен. Целта е да няма съмнения в изборните резултати. В случай че преброителят е друг, професорът запазвал поста си. Така източници от "Дондуков" 1 тълкуваха вчера изказване на премиера Марин Райков за известния математик.

Взел съм решение за Михаил Константинов, но ще го оповестя, когато приключи процедурата за избор на преброител, обяви министър-председателят след заседанието на служебния кабинет. "Имахме нелек и некратък разговор с проф. Константинов. Вероятно знаете моята оценка за неговите изявления, които хвърлят съмнение върху политическата му безпристрастност", каза Райков. И допълни: "Тази моя оценка е абсолютно категорична и съответства с оценката на редица политически лидери".
"Нямам никакви основания и не поставям под въпрос нито професионалното достойнство, нито моралния интегритет на проф. Константинов", подчерта Райков. Той бе категоричен, че всички хипотези как проф. Михаил Константинов би могъл да манипулира преброяването са неоснователни.
"Изборът за преброител е регламентиран по определен начин. Предстои да бъде проведен конкурс и до 26 март очакваме да бъдат внесени предложенията на евентуалните кандидати. Ако споделя решението, което съм взел, това би могло да повлияе върху избора на преброителите", заключи Райков. По повод "Информационно обслужване" той каза: "Да видим дали това ще бъде избраната фирма. Тя трябва да работи по отворен начин и да допусне наблюдатели от политически сили".
Правосъдният министър Драгомир Йорданов ще координира организацията на вота, реши кабинетът. Йорданов ще наказва областните управители, ако не спазват стриктно изборния кодекс. За списъци с гласоподаватели пък ще отговаря вицепремиерът и регионален министър Екатерина Захариева, в чийто ресор е ГРАО.
Още 160 000 лв. за вота на българите в чужбина поиска Марин Райков. Бюджетът на МвНР е недостатъчен, много трудно ще организирам избори зад граница с определените 550 000 лв., каза дипломат номер 1.
Велислава ПАНОВА
http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Броят бюлетините без проф. Константинов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.65 секунди