изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:22 EEST
СЛЕД КАТО НИ КОЛОНИЗИРАХА И ОГРАБИХА, СЕГА НИ ТРЕТИРАТ КАТО ХОРА ТРЕТА РЪКА    
По светаБългарите във Великобритания - без безплатен лекар и общински жилища

В понеделник премиерът на Великобритания Дейвид Камерън ще използва речта си, за да обяви, че правителството трябва да предприеме нови твърди мерки, тъй като страната се е превърнала „лесна плячка” за имигрантите по време на управлението на лейбъристите, коментират британски медии.
По време на изявлението, което се очаква да бъде основополагащо за тази тема, премиерът ще обещае да сложи край на сегашната ситуация, при която чужденците се възползват от социалната система, без да влагат нищо в нея.
По този повод се очаква Камерън да заяви, че „културата за получаване на нещо за нищо” е недопустима, предаде Фокус.

Имигрантите ще бъдат принуждавани да плащат при посещение при личен лекар и няма да могат да получават общински жилища до 5 години след установяването си във Великобритания, съобщава вестник „Дейли мейл".

 Мярката ще бъде обявена от премиера Дейвид Камерън в опит на властите да възприемат по-твърд подход към имигрантите. Премиерът възнамерява да въведе законите по двата въпроса в следващите няколко месеца, въпреки вероятността за силна опозиция от страна на лейбъристите.

Мерките са обмислени така, че да спрат наплива от българи и румънци, когато следващата година двете нации получат пълни права за работа в ЕС.

По този въпрос високопоставен източник заяви: „Премиерът иска имиграционната сиситема да подкрепя хора, които работят усърдно и живеят според правилата. Той е решен да сложи край на положението, при което хората могат да идват във Великобритания и да се възползват от социалната система и обществените услуги, без да влагат нищо в тях".

Имигрантите ще бъдат оставени на края на опашката за социални жилища. Това предвижда планът на британското правителство за справяне с новодошлите във Великобритания, пише и вестник „Сън".

Премиерът Дейвид Камерън възнамерява да внесе законови промени, за да осигури предимство на семействата, които живеят в страната от години. Премиерът ще представи пакет с мерки, които ще попречат на Великобритания да се превърне в „лесна мишена" за злоупотреби от страна на имигрантите. Сред предвидените мерки е затягането на правилата за достъп до здравеопазването, социалните помощи, правната помощ и други услуги, поддържани с парите на данъкоплатците.

По време свое изявление Камерън ще призове промяната да бъде извършена в рамките на няколко месеца, преди вратата да се е отворила за 29 милиона българи и румънци. Според източник от Лондон правителството иска системата да бъде честна и гостоприемна, но не и обект на злоупотреби.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън ще покаже решимостта си да направи от имиграцията основна предизборна тема, като обещае да попречи на новите имигранти да получат платен от данъкоплатците дом още при пристигането си в страната, пише в. „Индипендънт”.

Новодошлите няма да получават безплатен подслон, достъпът до социалната и здравната система също ще бъде ограничен, ще стане ясно, докато премиерът подготвя почвата за следващите избори.

В събота групи за оказване на натиск предупредиха, че изявлението ще разпали „антиимиграционен” дебат, който ще увеличи враждебността към имигрантите, които вече живеят в страната.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

СЛЕД КАТО НИ КОЛОНИЗИРАХА И ОГРАБИХА, СЕГА НИ ТРЕТИРАТ КАТО ХОРА ТРЕТА РЪКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди