изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:50 EEST
Официално: За работа на Острова - задължителен английски и строги проверки    
По света Имигрантите, които предявяват претенции за получаване на обезщетения за безработни във Великобритания, ще се изправят пред по-строги правила, заяви бртианският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Би Би Си. Имигрантите ще загубят плащанията след шест месеца, освен ако не се установи, че „наистина си търсят работа", поясни той.

В реч си в Ипсуич Камерън каза, че има „дълбоки опасения, че някои хора ще могат да дойдат и да се възползват от нашето великодушие, без да са допринесли по никакъв начин за Великобритания".

„Тези опасения не само са основателни, те са правилни и е основно задължение на всяко политическо течение да се справи с тях", смята британският премиер.

Ограничения за българите и румънците, които работят във Великобритания, ще бъдат вдигнати през следващата година.

Според Националната статистическа служба в Лондон през юли 2012 г. във Великобритания е имало 94 000 румънци и 47 000 българи.

„Ние не можем да спрем вдигането на ограниченията за тези имигранти. Но това, което можем да сторим, е, да се уверим, че тези, които идват в страната ни от ЕС, го правят заради правилните причини. Че идват тук, защото искат да допринесат за нашата държава, а не заради атрактивността на нашата система за социално подпомагане или от възможността да се възползват от нашите обществени услуги", подчерта Камерън.

„В бъдеще, ако имигрантите не успеят да докажат, че наистина си търсят работа, ту ще загубят помощите си. Ние ще им дадем шест месеца да си търсят работа. След това помощите за безработни ще бъдат отрязани, освен ако наистина не докажат, че не просто търсят работа, а и че имат шанс да си намерят такава", каза още премиерът.

Имигрантите ще трябва да покажат също познания по английски език

Семействата им ще трябва да чакат поне две години преди да получат общински жилища.

Новодошлите имигранти няма да могат да кандидатстват за британски шофьорски книжки, чрез които си осигуряват достъп до британски документи, доказващи самоличност.

Освен това ще бъдат предприети нови мерки по отношение на нелегалната имиграция. Предвижда се максималната глоба за компании, които наемат незаконно чуждестранни работници да бъде удвоена до 20 000 лири.

Британският премиер призова хората, които дават квартири под наем на имигранти, да започнат проверки на наемателите си и да изискват доказателства за законното им пребиваване във Великобритания. Той обяви, че вече са закрити около 30 фалшиви колежа, които са били използвани като параван за достъп до страната.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Официално: За работа на Острова - задължителен английски и строги проверки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди