изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:42 EEST
Yahoo! направи 17-годишен милионер    
По света Американската интернет компания Yahoo! купи от 17-годишен лондончанин новосъздадената му компания за приложения за близо 18 милиона британски лири, съобщи в. "Гардиън".

Ник Д'Алойзио, създател и основател на приложението Summly, което предоставя кратки резюмета на съдържанието на новинарски и други сайтове, е приключил сделката вчера. Тази сделка ще направи Д'Алойзио един от най-младите милионери в технологичния сектор, макар че двете страни по сделката не разкриват конкретни цифри, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Сайтът All Things Digital съобщава, че стойността на сделката е 16,2 милиона британски лири в брой и 1,8 милиона в акции на Yahoo!, уточни "Гардиън". Успехът спохожда лондончанина по-малко от пет години, след като пуска първото си приложение, наречено Fingermill, с което пръстите използват екрана като виртуална бягаща пътека, а критик го определя като най-лошото приложение, което въобще може да се свали.

През 2012 година обаче Summly спечели едно от отличията на Apple за най-добро приложение. Приложението няма да се предлага още дълго време, понеже като част от сделката се предвижда то да бъде закрито и интегрирано в мобилните предложения на Yahoo!.

Д'Алойзио ще започне да работи за американската компания, но посочва пред в. "Ивнинг стандарт", че първо се надява да завърши училище и да учи в университет.
Започнах да се занимавам с това като хоби и не разбирах, че от него могат да се спечелят пари, посочи той. Обичам обувки, ще си купя нови маратонки Nike и вероятно ще си взема нов компютър, но в момента просто искам да спестя и да имам пари в банка, допълва Д'Алойзио. http://it.dir.bg

Станете ни приятел във Facebook

 


Сходни връзки

Yahoo! направи 17-годишен милионер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди