изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:10 EEST
Станишев: Цветанов нареждал подслушване на политици    
Новини

В началото на седмицата получих на служебната си поща шокиращ и скандален материал, в който има твърдения за ужасяваща практика за безогледно и престъпно подслушване, извършвано в МВР под ръководството на Цветан Цветанов, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде репортер на БГНЕС.



Станишев представи пред медиите информация във връзка с доклад, в който се съдържат твърдения и данни за незаконно подслушване под ръководство и указания лично на Цветан Цветанов. "Тази информация за мен е дълбоко смущаваща, защото ако е вярна, това ще означава чудовищен разтърсващ скандал, който ще излезе извън границите на страната, ще означава, че е извършвана безскрупулна злоупотреба с власт от най-приближения министър на Бойко Борисов. Това ще означава български Уотъргейт", каза Станишев.

В сигнала се съдържат данни, които трябва да бъдат проверени, добави Станишев. Не мога да изнеса публично всички данни и твърдения, защото в тях може да се съдържа и класифицирана информация, продължи той. "Сигналът обаче е шокиращ. В него има описание на данни и технология, които му придават достоверност. От септември 2009 г. година досега под ръководството на Цветанов група в системата на МВР подслушва политици, магистрати, обществени личности, в това число и лидерите на протестите. Тази група е ръководена от началника на СДОТО", каза Станишев, като се позова на сигнала.

"Схемата е следната – министър Цветанов лично дава нареждания на ръководителя на СДОТО в МВР кой да бъде подслушван – без искане на СРС и т. н. СДОТО проверява какви телефони има лицето и спуска задачата на екипа", обясни той.

Днес Станишев е поискал среща с главния прокурор Сотир Цацаров, за да го запознае с тези данни и да настоява за незабавна проверка от прокуратурата. Очаквайте подробности. /БГНЕС

Станишев гърми с български Уотъргейт!

Български вариант на скандала Уотъргейт е на път да взриви обществото, след като председателят на БСП Сергей Станишев обяви, че е получил информация за нерегламентирано подслушване.Той съобщи, че е получил на служебната си поща материали, в които се твърди, че от 2009 г. досега под ръководството на Цветан Цветанов нерегламентирано и противозаконно са подслушвани политици, бизнесмени, магистрати, общественици, лидери на протести. „Ако това е вярно, става дума за чудовищен скандал, който ще излезе извън границите на България”, каза Станишев.

Според материалите са били подслушвани Георги Първанов – в периода на създаване на АБВ, Росен Плевнелиев – в периода на формиране на служебното правителство, Иван Костов – когато е критикувал Цветанов, Ахмед Доган – когато е разследван за Цанков камък, Волен Сидеров – когато се е обърнал срещу ГЕРБ.

Симеон Дянков е бил подслушван периодично, а самият Сергей Станишев – неколкократно, Кристалина Георгиева – при посещенията си в България. Други жертви били Нели Куцкова, Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Цветелина Бориславова, Георги Гергов. Станишев обяви, че ще се обърне към главния прокурор.

Станишев гърми с български Уотъргейт!

http://www.blitz.bg

Станишев докладва на Цацаров за бг "Уотъргейт"

София. За скандални подслушвания на български политици и бизнесмени разказа лидерът на БСП Сергей Станишев. Червеният лидер получил доклад за бръмбарите в началото на седмицата.

В документа се казва, че служител на МВР е разпоредил бръмбарите за Георги Първанов по времето на създаването движението АБВ, президента Росен Плевнелиев при формирането на служебния кабинет, лидера на ДСБ Иван Костов по време на критиките срещу Цветан Цветанов, лидера на Атака Волен Сидеров, по времето, когато се е обърнал срещу ГЕРБ, почетния председател на ДПС Ахмед Доган по времето на Цанков камък. Самият Станишев пък също бил в списъка, като бил подлушван поне два пъти, Еврокомисарят ни Кристалина Георгиева пък имала закачени бръмбари, по времето, когато е била в България.

По думите на Станишев МВР е подслушвало още Нели Куцкова, Йонко Грозев, бизнесмените Иво Прокопиев, Георги Гергов, Цветелина Бориславова и др. В получения от Станишев доклад става ясно самата технология, по която са ставали подслушванията. По думите му това била лична заповед на Цветан Цветанов към ДОТО. В 15.30 ч. Станишев ще даде доклада на главния прокурор Сотир Цацаров

http://www.standartnews.com

Няма подслушвани, Станишев лъже, твърди Цветанов

 


Сходни връзки

Станишев: Цветанов нареждал подслушване на политици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди