изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:12 EEST
КАКВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК!!! ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО!!!    
Новини Оказва се, че всички енергоразпределителни дружества имат достъп до системните режими на електромерите си през инфрачервеният порт, предвиден за отчитане на консумацията.


По - просто казано, всички енергоразпределителни дружества имат възможност, да задават коефициент/ 1, 2…до 5 / на електромера, без да го разпломбират. С други думи, могат да го настроят така, че при реално изконсумиран от потребителя 1kW, електромера да отчете 2kW, 5kW, или колкото е коефициента.
В една нормална държава, щеше да има орган, който да следи, това да не е възможно!!! НО НИЕ СМЕ КОЛОНИЯ !!!

Защото какво се получава в крайна сметка?!! Пускаш жалба при "идиотите" от всички енергоразпределителни дружества , че електромера ти "върти" като вентилатор и те идват, „оправят му през инфрачервения порт коефициента”, което се случва буквално за секунда, а ти после ако искаш и в лабораторията в ЦЕРН го занеси да го проверяват, дали е изправен. После съответно, становището на лабораторията е, че електромера ти е отличен и когато енергоразпределителните дружества дойдат да ти го монтират, пак го светват с "вълшебното дистанционно" и той пак започва да върти като вентилатор. Естествено ти обясняват, че на електромера явно всичко му е наред!!! Та нали преди месец е бил за проверка в лаборатория.

В една НОРМАЛНА държава, при един НОРМАЛЕН съд при условие, че доставчикът има възможност да осъществява намеса в системните настройки на електромера, би отменил всички сметки, отчетени с такъв електромер...!???????????
Мисля, че няма нужда от коментар……….
!!!!!!!!!! Споделете за да могат всички да знаят!!!!!!!!!

Автор, капитанът от Българската армия, инж. Марин Мидилев

http://www.burgasnovinite.bg

 


Сходни връзки

КАКВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК!!! ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО!!! | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КАКВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК!!! ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО!!!
Автор: Anonymous да 2013-03-29 @ 07:21 EET
Г-н инженер ,това което сте написали го пратете в прокоратурата.Експертизата ще опровергае или докаже правотата ви.В нищо не вярвам докато не се докаже!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 4.54 секунди