изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:37 EEST
Иван Караиванов: Ник Щайн ме ограби и съсипа! Сега живея като клошар!    
Интервюта Баща ми умря заради неговите заплахи, изповяда българският Том Джоунс

«Отвсякъде съм развалина, един самотник, от който вече няма никой нужда! Стигнал съм дъното, живея почти на границата на просешкия и клошарски живот. Е, все още имам покрив и от никого още не съм просил и стотинка, но стандартът ми на живот е почти като на тях - милите улични неудачници...», сподели пред репортер на “ШОУ” Иван Караиванов, познат като българския Том Джонс. Ванката разплака с уникалния си глас публиката на "България търси таланти". Въпреки че притежава уникален глас, той ходи с цървули и брадясал. И пее постоянно. Освен любимците си, чиито изпълнения дублира, имитира гласове, инструменти, автомобили, птици, че дори и Тодор Живков. Господ го е дарил с глас и талант в излишък. Но го е лишил от късмет. Ето неговата потресаваща изповед:


- Ванка, миналата зима затрупа със снеговете си къщата ти и те изолира от света. Как живееш сега?
- Положението е пак същото, но аз свикнах. Сега обаче ги няма дебелите снегове от миналата година, когато бях загубил всякаква връзката със света. А знаеш, че съм много, много трудно подвижен. Всичките ми близки починаха. Живея сам самичък в моята къщичка. Тя се руши, покривът й тече. Аз съм единственият наследник на къщичката. Но тя още не е прехвърлена на мен и нямам дори нотариален акт за нея. Така че и тази зима не е лека за мен. Отговарям на всички критерии за доживотна пенсия, но не ми я дадоха.

Преживях два инфаркта

Двустранната коксартоза ми е блокирала целия опорно-двигателен апарат. Не мога да се наведа, да си обуя чорапите, да си сложа обувките, камо ли да си нацепя дърва. Имам печка с ток, но не я ползвам - икономисвам. В началото на зимата една нощ си викам – ще спра отоплението и ще се завия с повече черги. Налях си да пия водичка в шишенце. Събуждам се сутринта и гледам водата в шишето, от което трябва да си пия първото лекарство сутринта - замръзнала.

Бях много издръжливо момче. Сега не е така. Запасите ми свършват. Добре че преди три години пях в обща програма с Тина Търнър и Ал Пачино. От това участие имам още малко запасчета. Но съм зле. Задух ме дави, от сърцето се задушавам. От немотия спрях лекарствата за сърцето и за понижаване на високото кръвно. Но съм жив, държи ме Господ. Казвал съм ти, че фабриката за илюзии отдавна съм я затворил. Подкарах 59-тата си година, имам 30-годишна практика, но каква файда от това?! Живея ден за ден, нямам мечти, нямам надежди. Изтичат ми трите години на ТЕЛК-а. Притиснат съм от обстоятелствата и е напълно възможно да не мога да отида на всички лекари за нов. И тогава автоматично ще спрат инвалидната ми пенсийката, а тя е под 200 лева. Може да остана и без тези парички... Направихме снимки на ставите - заминали са – нямам хрущяли, напълно са износени. На ръцете получих едни страшни артрози, а свирех на инструменти – китари, пиана… Не исках да стигам до това положение, да живея с инвалидна пенсия, но сега може да остана и без нея. Но не е фатално – всеки човек има край. Но, слава на Бога, няма кой да плаче за мен – нямам близки, роднини. Сам съм на този свят...

Приятел ми направи триколката, с която се движа. Това е голямо добро. Отвсякъде съм развалина, един самотник, от когото вече няма никой нужда. Стигнал съм дъното, живея почти на границата на просешкия и клошарски живот. Е, е все още имам покрив и от никого още не съм просил и стотинка, но стандартът ми на живот е почти като на тях - милите улични неудачници.

- Кой се грижи за теб, кой те къпе, облича и съблича?
- Сам съм, казах ти. Направил съм си приспособления от два бастуна с телове и с куки. С тях се обличам и събличам. Лятото, като бях на морето, изживях голям срам. Не си бях рязал ноктите на краката 6-7 месеца. Един човек ми ги изряза с лозарска ножица. Казах му: срам, не срам – режи. От докторите не се срамувам. Те ме познават. Като отида при тях, се събличам с приспособленията. Примерно панталоните ги обувам и събувам с два бастуна. И така я карам...

- Още ли работиш за „без пари”?!
- Лятото ходих при един мой приятел да пея на морето. Възнаграждението беше една гозбица и спане в бунгалце. Но аз съм си виновен - така го научих. Там на 40 градуса температура не ми беше лесно, но си обичам работата. В момента има един човек, който ми дава много голяма радост. Това е Ники Дамянов (DJ eNDi). С него се познаваме от много години, той ми вдъхна отново живот. Възстановихме нашето парче „Ваш`та мама овча”.

- Знам, че от вашето парче с Ники Дамянов са се обогатили доста хора, а вие не сте спечелили стотинка от него. Как стана това?
- Нашето парче, записано в четири варианта, започна да се разпространява от човек на човек. Колеги ми казват: навсякъде по Южното Черноморие парчето се върти по барчета и в такситата. Пиратите са го надушили и правят луди печалби от него. Отивам аз на едно плажно барче при две засукани девойки. Те ми казват, че го въртят най-малко по 50 пъти на ден и че това е най-любимият летен хит. А кой го пее, питам. Дадоха ми диска и виждам, че..т. моят глас “принадлежи” на човек, кръстил се Овчарчето Калитко. Пише, че той пее и песента. Щях да падна! Разбра се, че въпросният Калитко се е обогатил от нас с хиляди левове. Човекът е разбрал, че в това парче има хляб и започнал го да продава. Така „Ваш`та мама овча” тръгва по летните дискотеки. Видях как в най-голямата дискотека - тази в Обзор, 8000 човека танцуват и пеят моето „Агънца заспали… вашта мама овча”. Тотален хит, за който аз не получих и една стотинка.

- Вярно ли е, че най-големия удар с парчето ти прави скандалният Ник Щайн, който напълно те ограбва и ти носи куп неприятности, а и става причина да се разболееш?
- Ще разкажа как стоят нещата. Дойде пролетта, задаваха се парламентарните избори. Аз съм на нашето селце на Манастира. Забелязвам, че

една бяла кола все ме следи

Един ден от нея слиза човек и ми казва на развален български: “Господине, искам да се запознаем, знаете ли кой съм аз?!” Отвръщам: не. “Аз съм най-големият тв водещ на България”. Викам: “Господине, не ви познавам, извинете. Няма как да знам за вас, защото нямам телевизия”. „Аз съм Ник Щайн. Ти не ме познаваш, но аз знам кой си. Отдавна те следя и искам да направя нещо голямо за теб. Идват избори и моментът е много подходящ. Твоето парче „Ваш`та мама овча” е страхотно. Казаха ми, че е на българския Том Джонс и аз много дълго те издирвах. Така че, пич, идвай с мен! Започвам в една кабеларка и ще те поканя да станеш водещ с мен. Говоря ти за телевизията на двамата братя Бедникови.”

Почнахме да водим предаване с политическа агитация точно когато на всички телевизии беше забравено да правят такава. Ник Щайн каза: “Пич, сега преди изборите е забранено да се агитира, но ние с теб ще направим скандал. Трябва да ги скандализираме, ако ще и да ни изгърмят. Трябва да кажем на българските политици – ваш`та мама овча. Мога ли, да се възползвам от теб, от парчето ти?”. Викам: “Ник, авторските права са на Ники Дамянов, ди джей Енди”. Но Щайн не се трогна от това.

Ник Щайн се завъртя в нашия, казанлъшкия край. Намери си и приятелка от село Съхране. Той беше останал без стотинка и живя вкъщи с приятелката си. Направиха си бебенце и мисля, че това стана точно у нас - аз им предоставих стая, те живееха в нея.
Като тръгна предаването, Ник Щайн пусна парчето и каза: “Уважаеми зрители, ето вторият водещ е с мен. Ние с него направихме „Ваш`та мама овча” – едно страхотно парче, по което ще заснемем клип. Викам: “Момент, Ник. Не съм правил парчето с теб, а с ди джей Енди”. Ник Щайн пак не обърна внимание на забележката.

Така правехме предаванията си в София. Ник Щайн живееше в моята къща в Шипка. Тръгваме от вкъщи и, за да водим предаването, пътуваме до София. Преди нас предаване водеше Владо Кузев. Ние вдигнахме страшно рейтинга на тази кабеларка. Телефоните се пръскаха. Един ден Ник Щайн вика: “Приятел, уредих с Камен Воденичаров да снимам клип”. Снимахме го в тогавашната му телевизия ММ. Клипът стана убиец! Звъня на ди джей Енди, викам: тръгвай от Пирдоп, че ще снимаме клипа. Той като автор на парчето трябва да участва. Германецът, обаче, почна да нервничи. Иска да изолира Енди. Казвам му: “Това, което си замислил, не е морално. Не може така”. Ди джеят закъсня. Ник Щайн това и чака. Изключиха всички телефони - влизаме на снимки. Клипът се завърта вечерта в телевизия ММ и прави бум. На края на клипа обаче пише: “Продуцент: Ник Щайн”. Нищо друго за авторите, за участниците!

Като се завърта клипът, стана много известен. Един ден момчета от охраната на Георги Първанов ме спират. Заговарят ме: “Ама, ти си от клипа „Ваш`та мама овча”?

Тази песен много я харесва Георги Първанов!”

Тогава той беше президент.

- И какъв е резултатът от тази популярност? Ти колко спечели от това?!
- Нито една стотинка! Но Ник Щайн ме върза с много як договор. Аз не можех да мръдна, да работя другаде. А той взе, че изчезна.
Георги Бедников ми звъни на пожар: “Иване, защо ви няма?! Нали трябва да сте тук час преди предаването?!” Звъня на Ник Щайн телефонът му е спрян. Бедников ми вика: “Прави-струвай, намери Ник Щайн”. Той обаче се покрил дълбоко. Звъним му – телефонът изключен...

Звъни ми мой приятел от морето - да ходя да работя при него. Казвам му: “Пич, не мога. Ник Щайн ме е обвързал с договор, а него го няма. Щайн вече разполага с мен”. А приятелят вика: “Онази вечер при комшията Ник Щайн дойде с шест мацки и направи сметка за 800 лева”.

Една вечер Ник Щайн ми звъни и казва: „Иване, имам рожден ден, хайде да се помирим, приятелю. Ще си правя рождения ден на бившият остров Болшевик.

Ела да празнуваме, ще ти пусна Сашка Васева”

Как стават тези неща?! Докато той нямаше пари и никоя телевизия не го искаше, сега си прави рожден ден за 20 000 лева!?! Не отидох. Казаха ми, че рожденият ден е бил за чудо и приказ. Две големи яхти возели много депутати. С какви пари се плаща този масраф?! При Ник тогава дойдоха ужасно много пари. Аз пак стоях без една стотинка и от напрежение точно тогава получих диабет. Но трябваше да работя.

По едно време обаче Ник Щайн ненадейно се появи. Дойде при баща ми и казва: “Твоят син, ще го вкарам в затвора! Той не може да нарушава договора. Цяла България стои зад мен. Аз ще унищожа твоят син!”. И така баща ми от стрес и напрежение си отиде. От работата си с него спечелих само нерви и болести. Като дойде при мен, той беше без една стотинка. След като завъртяхме „Ваш`та мама овча”` се обогати. Повече от сигурно е, че политици му плащаха за цялата тази работа.

- Къде е сега Ник Щайн?
- Нямам представа. Съвсем скоро са го виждали да се върти в Казанлък. Детенцето му расте. А майката не детето му е сервитьорка в една закусвалня.

Едно интервю на Мария ДРУМЕВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Иван Караиванов: Ник Щайн ме ограби и съсипа! Сега живея като клошар! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди