изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:04 EEST
Кунева се вижда начело на успешно правителство    
Политика София. Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева вече се вижда начело на едно успешно правителство. Нямам никакви колебания, че благодарение на екипа, който имам, ще направим успешно правителство и аз мога да бъда начело на това правителство, заяви тя по Дарик.



"Това, с което "България на гражданите" е по-добра от ГЕРБ и е отчетливо пред БСП, е, че ние имаме ясна партийна програма. Не мисля, че лидерът трябва да бяга, а г-н Борисов вече избяга при сдаването на властта при първата трудност. Не смятам, че това е полезно", каза Кунева.

Кунева е категорична, че никъде няма напускане на структури на партията. Хора, които са разчитали, че ще бъдат на първо място и веднага ще влязат в парламента, са разочаровани, обясни тя. "Смятам, че това е много добър процес, защото е изпитание. "България на гражданите" е дългосрочен проект. Много хора от калибъра на Йонко Грозев и Людмила Елкова остават в партията, без да са водачи на листи. Това цупене – "или ще е на моето, или няма смисъл", не го разбирам. Всеки има право на своя шанс. Това са млади и симпатични хора и в Пловдив, и в Сливен, но според мен са сбъркали с темпото и с начина, по който се гради екип и доверие. Аз никога не съм се поддавала на натиск, няма да го направя и сега", каза Меглена Кунева.

Ние предлагаме машинно гласуване, както и като следваща крачка – електронно гласуване, посочи тя. Когато политическа цел е да се спре кражбата на гласове, това е лесно преодолимо и ние ще го направим, обеща тя. "Граждани, растеж, бъдеще" са трите стълба на предизборната програма на "България на гражданите".

Предлагаме граждански контрол, заяви Кунева. "Ако назначаваш председател на Софийския градски съд, магистрати, ВСС, то това, че не държиш конкретно писалката, но държиш ръката, която подписва подслушванията, не е решение. Дайте да не се крием. Великденските зайци много бързо бягат. Ако не направим истинска промяна, ако не живеем истински честно, няма значение", смята Кунева.

"ГЕРБ направи точно това: "Ние имаме най-прозрачната система за избор на конституционен съдия", така ли? "Ние имаме най-прозрачния избор на ВСС с това изслушване", така ли? Три, пет, осем, но на нов глас. Защо премахнаха двете камари, защо уволниха Мирослава Тодорова? И аз после ще им вярвам, след като премахнаха човек по този начин", каза лидерът на "България на гражданите".

Нека да се знае поименно – щом ти си поискал подслушване, отговаряш за ефекта от твоята работа, призова тя. Имаше едно изследване на ЕК между различните правни системи, припомни Кунева. "България е в много тежко положение не по броя на съдиите, а по лошо разпределение. В София е едно, в малко населено място е друго. Като махаш председателя на Съюза на съдиите, кой очакваш да защитава техните интереси", попита риторично Кунева. http://www.standartnews.com/
 


Сходни връзки

Кунева се вижда начело на успешно правителство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди