изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:32 EEST
Жители на Джерман искат оставката на кмета на Дупница    
Общество

С поп и кукери, и викове "оставка" и "не щем боклука" над 500 жители на дупнишкото село Джерман блокираха днес за 20-на минути ГП Е-79 край Дупница, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.



Блокадата на Е-79 бе в рамките на втория протест срещу изграждането на регионално депо за битови отпадъци край селото, а виковете и плакатите с искане за оставки бяха адресирани към кмета на Дупница Методи Чимев и заместника му Крантев, и двамата от ГЕРБ. "Каузата на цялото южно дупнишко поле е само една - край селото да не бъде изграждан регионален център за битови отпадъци, той ще бъде само на 500 метра от къщите на хората на Джерман, ще ни вземат питейната вода и отстои само на 200 метра от трасето на бъдещата магистрала "Струма". Освен това теренът е свлачище, земетръсна зона, в близост минава и газопроводът за Гърция", обясни мотивите си "против" водачът на протестите в селото Борис Тасков.

Преди митинга, започнал в 12.30 часа днес при протестиращите звучаха патриотични песни. Самият митинг започна с изпълнение на националния химн. Пред събралите се жители на селото момиченце прочете вълнуващо стихотворение за боклука, написано от преподавателка в закритото вече от ГЕРБ училище в Джерман. "Това е протест на свободните хора за чиста екологична среда", обяви от микрофона екскмета на Дупница Първан Дангов. Според него инатът на общинските власти, решили да построят тук депото, е заради обслужване на частни бизнес интереси.

"Политика напук на хората уважаеми управляващи на Дупница не може и не бива да се прави, срещу хората не може да се върви", каза в словото си пред протестиращите Мая Манолова. Към 13 часа шествието водено от кукерите, окичени със звънци и попът на селото излязоха на Е-79 и я блокираха с викове "оставка". Полицаите им направиха кордон от двете страни на пътя, спирайки движението. Пътуващите в посока Дупница коли бяха пропуснати по обходен маршрут през селото. Протестът започна и свърши мирно. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Жители на Джерман искат оставката на кмета на Дупница | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди