изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 18:46 EEST
Осем коалиции се регистрираха в ЦИК    
Новини8 коалиции заявиха желание пред ЦИК за участие в предстоящите парламентарни избори на 12 май. Три от тях подадоха документи днес следобед, преди в 17 часа да изтече крайният срок за регистрация. Това са Коалиция за България, Горда България и коалиция "Демократи за силна България" - Български демократически форум".


Коалиция за България ще участва в предизборната надпревара във формdта от 8 партии, познат от 41-то Народно събрание. Сергей Станишев обяви, че целта на коалицията е да спечели повече депутатски места в следващия парламент.

"Утре, наред с окончателния състав на листите, Народният съвет на БСП ще разглежда и нашата предизборна платформа и ангажиментите, защото най-важно е хорат да видят изход от тази изключително тежка ситуация, която създаде за всеки един българин управлението на г-н Борисов и неговото правителство", заяви Станишев.

"Демократи за силна България" ще се явят на изборите заедно с "Български демократически форум". Изненада предизвика фактът, че с тях в ЦИК днес нямаше представител на "Синьо единство" на евродепутата Надежда Нейнски. Веселин Методиев обясни, че причината е организационна, тъй като новата партия има да урежда още документи.

"Листите са ни отворени до събота и няма никакъв проблем за използването на тези листи от тях, както между впрочем и от други сдружения, с които продължаваме разговори", коментира Методиев.

По-късно от ЦИК обявиха, че партия "Синьо единство" е поискала да бъде заличена от участие в изборите. Ако ЦИК одобри искането, това означава, че "Синьо единство" може да участва в изборите, само ако се включи в листите на ДСБ и БДФ.

Третата коалиция, която подаде документи днес е "Горда България", в която влизат ГОРД на евродепутата Слави Бинев, "Свободен народ" на Алексей Петров, ОБТ на Кръстьо Петков и партия "Защита". Преди време Слави Бинев заяви, че в листите си ще включат и хора от протестите.

"Да, разбира се, че ще има хора от протестиращите, стига да не са от тези протестиращи, които се пришиваха към протестите, а автентични такива, защото най-важното е не да имаш силен глас, а да имаш силен дух", заяви Бинев.

27 от тях ще участват в обявените 8 коалиции, те нямат право да се включат във вота самостоятелно. http://bnt.bg
 


Сходни връзки

Осем коалиции се регистрираха в ЦИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди