изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:05 EEST
ТЪРГОВСКИЯТ ЦЕНТЪР В КРАНЕВО С НОВ ШЕФ    
Новини

"Търговски център Кранево" ЕАД е с нов шеф на Съвета на директорите, съобщи Балчик инфо. Общинският съвет прие оставката на досегашния председател Соня Костадинова и гласува назначаването на балчиклийката Милена Димитрова. Тя е завършила Икономическия университет във Варна, има опит в хотелиерството, владее английски и руски език.



 

При условие, че Димитрова успее да задвижи дружеството, което до този момент не е работило, ще получава заплата от 700 лева, споразумяха се съветниците. Колегите й от управителното тяло ще получават по 250 лева. По време на обсъждането съветникът от БСП Атанас Жечев изрази мнение, че е безумие да се назначава нов управител на едно неработещо дружество, както е било и безумие закупуването на този център от общината. Той допълни, че това дружество не може да генерира печалба, която да покрие разходите, които общината направи за закупуването му. Христо Христов също от БСП пък изрази надежда, че дружеството може да работи и да бъде на печалба.

Дружеството, скандално известно като "Спа център Кранево", бе закупено с решение през миналия мандат на Общинския съвет. Сумата, която общината плати на съдружника си "Стар груп" ООД за придобиване на 51 процента от акциите, бе 4.2 милиона лева - пари, които хазната продължава да изплаща под формата на банков кредит.

През годините на съществуване на дружеството многократно неговото състояние е било предмет на дебати в залата на местния парламент, но до този момент то не заработи нито като спа център, нито като хотел, ресторант, търговски център и пр., пояснява Балчик инфо. 32-та търговски обекта на пъпа на Кранево трябваше да помещават детската градина, кметството, здравен център. Това също не е станало факт. Факт са няколкото милиона, висящи на общинския бюджет и на съвестта на съветниците, които вдигнаха ръцете си за прехвърляне на 4.2 милиона лева в сметките на варненското дружество. НДТ

 


Сходни връзки

ТЪРГОВСКИЯТ ЦЕНТЪР В КРАНЕВО С НОВ ШЕФ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 7.22 секунди