изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:14 EEST
МЛАДИ КРАЕВЕДИ НАПРАВИХА ПРЕЗЕНТАЦИЯ    
Култура

Презентация „Личности на България” и новата книжка ”Министър-председателите на България 1879-2013” на клуб „История на България и Краезнание” при СОУ „Димитър Талев” с преподавал Румяна Георгиева бяха представени в регионална библиотека "Дора Габе".



Подготвената от участниците презентация представи жизнения път и политическата дейност на личности от българската история като Стефан Стамболов, Гоце Делчев, Александър Стамболийски, Цар Фердинанд, Цар Борис III и др. Учениците демонстрираха задълбочени знания за историята на страната след 1878 г.

Новата книжка на клуб „История на България и Краезнание” разкрива важна част от историята на нашата държава – живота и дейността на министър-председателите на България през периода 1879-2012 г. от Тодор Бурмов до Бойко Борисов. С помощта на своя преподавател по история Румяна Георгиева учениците са проучили и събрали сведения за тези ярки исторически личности, за най-важните събития, свързани с развитието на България.

Новото издание на СОУ "Д. Талев" бе поредното дарение за библиотеката. НДТ

 


Сходни връзки

МЛАДИ КРАЕВЕДИ НАПРАВИХА ПРЕЗЕНТАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.76 секунди