изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 22:15 EEST
Самоуби се “руският Банкси”    
По света Руският графити художник Паша 183 (P 183), известен като “руският Банкси”, е загинал в понеделник, 1 април. Това са съобщили в писмо от продуцентската компания "Театралное дело", за която художникът създава декорите за рок мюзикъла TODD. Обстоятелствата около смъртта на 29-гозишния мъж няма да бъдат оповестени, допълва “РИА Новости”. По предварителна, непотвърдена информация, младият мъж е сложил сам край на живота си и се е обесил в нощта на 1 срещу 2 април. Според друга версия, лансирана от “Московский комсомолец”, Паша се е отровил.

За художника, който предпочиташе да го наричат P 183, се знаеше малко – името му – Павел Пухов и възрастта му, а също, че има две висши образования – право и дизайн. С графити изкуство той се занимаваше в продължение на 15 години. Анонимността обаче не попречи на Паша да получи популярност не само в Русия, но и далеч извън пределите на родината му. Именно западната преса го нарече “руският Банкси”.

Самият P 183 заявяваше, че не е търсил прилика с изкуството на именития художник, а предпочита да черпи вдъхновение от музиката на руските рок легенди Егор Летов и Константин Кинчев. В едно от малкото си интервюта, дадени за Wordyou.ru Паша казва, че в работата си като графити художник има четири принципа: не “пипа” църкви, хора, паметници на архитектурата и... московското метро, което смята за отличителен белег на родния му град.

Своите произведения Паша 183 създава върху промишлени предприятия, изоставени заводи, мостове, огради, стени на сгради, училищни дворове. Много от работите му са заличени от служителите по чистотата или са станали жертва на времето.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Самоуби се “руският Банкси” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди