изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:53 EEST
ПРОТЕСТИТЕ СПРЯХА - УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДОУБИВАТ НАРОДА С ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ НА ТОКА ОТ 1 ЮЛИ    
Новини От 1 юли е възможно да има увеличение на цената на тока, стана ясно от думите на председателя на ДКЕВР Евгения Харитонова. Тя заяви, че не иска да коментира цената на тока до юни, защото комисията вече е започнала да прави разчетите. Всички енергийни дружества са поискали увеличение, като при електроразпределителните поисканото увеличение е „най-малко чувствително".

Евгения Харитонова обясни, че ако има увеличение някъде по веригата, то ще трябва да бъде признато в разходите на всички останали. По-рано председателката на държавния регулатор обясни, че цената за пренос на ток по електропреносната мрежа включва т.нар. зелена добавка - за екоенергията, кафява добавка - за топлофикациите и заводските централи, произвеждащи ток на принципа на когенерациите, чийто ток според евроизискванията НЕК е длъжна да изкупува, както и невъзстановяемите разходи.

Харитонова коментира, че зелената добавка не може да се променя в отсъствието на парламент, тъй като е записана в закона за енергията от ВЕИ. Тя обясни, че със заповед енергийният министър би могъл да разпореди на НЕК да не начислява до 1 юли таксата за кафява енергия и невъзстановяеми разходи, но това не би се отразило съществено на цената, тъй като сумата не е значителна. Освен това в следващ период претърпените загуби от НЕК трябва да бъдат компенсирани.

Междувременно БНР съобщи, че ДКЕВР има намерение да намали цената на водата в София с повече от 4 на сто. Аргументът е, че компанията "Софийска вода" не се справя със загубите по ВиК мрежата. Все още не е ясно откога ще влезе в сила намалението, тъй като предстоят открито и закрито заседание по темата.

http://www.plovdivchanin.com/

 


Сходни връзки

ПРОТЕСТИТЕ СПРЯХА - УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДОУБИВАТ НАРОДА С ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ НА ТОКА ОТ 1 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди