изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:24 EEST
ЗА ПЪРВИЯ ПОЛЕТ В КОСМОСА СИ ПРИПОМНИХА В „ХОБИСКЛУБ”    
Новини„Поехали” – паметната дума на първия космонавт Юрий Гагарин, си спомниха на среща с летеца Йордан Стоев


За паметната дата 12.04.1961 год., когато в 6:07 ч. (или 9:07 ч. Московско време), на която от стартова площадка № 1 на космодрума „Байконур” е изстрелян „Восток-1”, си припомниха в „ХобиСклуб” в Добрич на поредната среща с известни личности, като този път гост беше полковникът от запаса, летецът Йордан Стоев.
Те си припомниха за пилота на „Восток-1” - 27 годишния старши-лейтенант Юрий Алексеевич Гагарин, който е облечен в специален космически скафандър и се намира в пилотския модул на “Восток-1″. И за последните команди, преди старта, както и за последната дума на космонавта “Поехали”!
Йордан Стоев, който е съвременник на цяло съзвездие от космонавти и личен приятел на повечето от тях, разказал за изключителния и  рискован живот на летците и космонавтите. За живота им, който е изпълнен с много ситуации, в който за секунди трябва да се вземат важни решения. Той споделил с членовете на клуба моменти от личния живот на Гагарин, Герман Титов, Сергей Корольов, Владимир Шаталов, Николай Рукавишников, Валентина Терешкова и много други. Интересни моменти разказа за тренировките в космическото градче, както и за подбора на българските космонавти Георги Иванов и Александър Алексанров. Последвали много въпроси от любознателните клубяни, на който компетентно отговори бившият пилот, пол. Йордан Стоев. Особено интересен бе разказът за нелепата смърт на летеца - изпитател, космонавта Юрий Гагарин, сподели за НДТ председателят на „ХобиСклуб” Иван Тодоров.

 


Сходни връзки

ЗА ПЪРВИЯ ПОЛЕТ В КОСМОСА СИ ПРИПОМНИХА В „ХОБИСКЛУБ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди