изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:56 EEST
Над 130 ранени при бостънските взривове, има загинали    
По светаМерките за сигурност в САЩ бяха повишени след смъртоносните бомбени нападения на Бостънския маратон, където убитите станаха трима, включително 8-годишно дете, а ранените са над 130, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Общо три експлозии избухнаха в Бостън - две при финалната линия на Бостънския маратон, третата разтърси библиотеката „Кенеди”. Пострадали при третия взрив няма.
Двете експлозии до финала са станали в 2 часа и 50 минути местно време, с интервал 12 секунди.

Засега се съобщава, че 17 от ранените са в критично състояние, а 25 - в тежко. Най-малко 8 от пострадалите са деца. Раните са от порязвания и натъртвания до ампутации. Според един от следователите около 10 души са с ампутирани крайници. Много от пострадалите са получили наранявания на долните крайници и рани от осколки.

Над 26 000 бегачи от десетки страни участваха в най-стария градски маратон в света, който се организира от 1897 г.

Белият дом все още не знае кой е планирал и извършил експлозиите, но третира случая като терористична проява, предаде Ройтерс.
"Все още не знаем кой е направил това и защо и хората не трябва да избързват с изводите преди да разполагаме с всички факти", заяви президентът на САЩ Барак Обама в телевизионно обръщение около три часа след бомбените експлозии.

Британската полиция прави преглед на плановете по сигурността на Лондонския маратон, който ще се състои в неделя. Лондонският маратон, подобно на Бостънския, е силно популярно състезание. Миналата година в него участваха около 37 500 души.

Лондон отдавна е смятан за една от главните мишени на международните терористи. През 2005 г. при поредица самоубийствени нападения в обществения транспорт бяха убити 52 души. Лондонският маратон обаче ще се състои по план в неделя, но се преценява дали да се повишат мерките да сигурност на събитието.

Френският вътрешен министър Манюел Валс поиска от областните управители и силите за сигурност незабавно да усилят присъствието на патрули из Франция. Министърът призова гражданите "да са бдителни към евентуалното наличие на подозрителни колети или изоставен багаж, без да се поддават на паника". Силите на реда също така са били инструктирани да подсилят превантивната охрана на обществените сгради и околностите им.

В Япония също бяха засилени мерките за сигурност на места, където се събират голям брой хора, предаде ИТАР-ТАСС. Повишава се и охраната на важни обекти в страната. Засилена е и охраната на американските военни бази в Япония.

Ръководителят на йорданска мюсюлманска салафистка групировка заяви, че "се радва да види ужаса в Америка" след бомбените експлозии в Бостън, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.
"Американската кръв не е по-ценна от мюсюлманската кръв. Нека американците усетят страданието, което ние изтърпяхме от армиите им, които окупираха Ирак и Афганистан и убиват хората ни там", заяви Мохамад ал Чалаби, който бе осъден за свързан с Ал Кайда заговор за нападение на дипломатически мисии на САЩ и
други западни страни в Йордания през 2003 г. http://dnes.dir.bg

Ексклузивно: Нов ужас в САЩ! Две бомби на маратона в Бостън!


 


Сходни връзки

Над 130 ранени при бостънските взривове, има загинали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди