изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-11-27 @ 16:40 EET
Форум за публични изказвания, посветен на Деня на българската Конституция    
Ред и сигурност

Форум за публични изказвания под надслов „Словото като закон, истина и право” се провежда днес, в Деня на отворени врати в Окръжен съд – Добрич. Проявата се посвещава на Деня на българската Конституция. Съорганизатори на проявата са Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” и Регионалният инспекторат по образованието. Събитието започва в 10,30 ч. в Обучителната зала на Окръжен съд – Добрич, а награждаването е насрочено за 13,30 ч.Тридесетте участници във форума ще се конкурират за най-убедително поднесена реч като аргументация и въздействие. Осем от състезателите са подготвили изказване на тема „Съвестта – вътрешният съд на човека”. Трима ще изнесат реч, озаглавена „Обществото и нуждата от норми и ред”, по двама са разработили темите „Престъпление и наказание”, „Съдът на историята” и „Човекът пред закона на институциите и закона на съвестта”. Останалите участници ще разискват ”Свободата и надеждата – моралният избор на обществото”, ще търсят „Истината като зачитана или компрометирана категория” или „Дългата ръка на закона и късите крака на лъжата” и т. н.

Във форума се представят 30 ученици от 8 до 12 клас, като в групата на осмокласниците се състезават 3-ма, в тази на деветокласниците – 4-ма, сред десетокласниците – 9 души, в най-многобройната група – на единадесетокласниците  – 11 ученици, и трима от дванадесети клас. 24 от състезателите са момичета, момчетата – 6.

Те са възпитаници на 10 училища от Добричка област. Най-многобройни – с по 5 участника, се включват Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” и СОУ „Климент Охридски” в гр. Добрич. С 4 ученика се представя Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Ген. Тошево. Изказвания са заявили по трима представители на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски”, СОУ „Димитър Талев” и СОУ „Любен Каравелов” в Добрич. По 2-ма участници има от Професионалната гимназия по земеделие „Кл. Арк. Тимирязев” в Каварна, Частната професионална гимназия „Леонардо да Винчи” в Добрич и СОУ „Йордан Йовков” в гр. Тервел. Свой представител изпраща и Общински детски комплекс в гр. Тервел.

Те ще бъдат оценявани от жури в състав Маргарита Христова – филолог,  преподавател в ПГТ „П. К. Яворов” и инициатор на Форум „Словото”, Стоян Стоянов – филолог и преподавател по БЕЛ,  и Георги Павлов – съдия от търговското отделение на Окръжен съд – Добрич. Журито ще отличи най-добре представилите се във всеки клас и ще връчи приз „Най-добър оратор на форума”. Призьорите ще получат награди книги, учебни помагала и комплект химикали. Най-убедителните изказвания ще бъдат публикувани на интернет страницата на Окръжен съд – Добрич.

 

 

16.04.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Форум за публични изказвания, посветен на Деня на българската Конституция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди