изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:56 EEST
GPS разкрил "БГ Уотъргейт", мишените ще са ясни до дни    
НовиниGPS, монтиран в полицейския ван "Крайслер Вояджър" на дирекция "Оперативни технически операции" в МВР, е разкрил маршрута му на движение. Това заявиха пред "Стандарт" източници от разследването на скандала с незаконното подслушване. След като проверяващите прокурори видели данните от GPS на вана и движението му по минути, проверили записите от камерите на отдел "Видеонаблюдение" в СДВР. Така засекли сивия "Крайслер" на пътя в дати и часове, когато уж бил в гаража, пише в. „Стандарт“.

Крайслерът дебнел из софийските улици на 15, 16 и 26 март, а по документи се водел "на топло" в гаража. В други дни в дневника било записано, че автомобилът е трябвало да излезе на тренировъчна мисия само в промеждутъка между 10 и 12 часа.

GPS-ът и камерите обаче показали друго - на 10, 14, 25 и 27 март е кръстосвал централните улици на София след 18 ч. "Това са доказателства, които подкрепят тезата, че ванът се е движел несанкционирано. Записите са само от централната част на града. Но по GPS-а може да се проследи целият маршрут на автомобила и да се анализират евентуалните цели на работата с него", смятат експерти.

Големият коз на разследващите обаче е изтритият от Радко Димитров харддиск с подслушани разговори. На 28 март, навръх рождения си ден, началникът на отдел "04" в СДОТО чул, че започва проверка. Зарязал софрата и хукнал да демонтира блока за управление с отвертка. Едва по-късно разбрал, че харддискът, където се записва информацията, се намира на друго място.

Той се обадил на администратора, взел паролата му и изтрил цялото съдържание. В следващите 24 ч до изземването на сивия ван обаче никой не се е докосвал до харддиска и не е записвал нова информация върху него. Затова експерти смятат, че шансът да се възстанови информацията в него е 100%. "Смятаме, че до дни ще стане ясно кои са подслушваните. Записите могат да се възстановят за не повече от 30 секунди", потвърдиха вчера пред "Стандарт" източници от прокуратурата. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

GPS разкрил "БГ Уотъргейт", мишените ще са ясни до дни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди